Arsenal-stap Gakpo toegejuicht: "Daar wordt hij alleen maar beter"

4 april 2022, 10:55

Cody Gakpo had aan een invalbeurt genoeg voor een plek in het elftal van de week van De Telegraaf-rapporteur Rinus Israël. De oud-verdediger is onder de indruk van de kwaliteiten van de PSV-aanvoerder en denkt dat hij klaar is voor een overstap naar een Europese topcompetitie.

De laatste weken wordt Gakpo vooral in verband gebracht met een overstap naar Arsenal. De Engelse topclub zou in Gakpo een toekomstige ster zien. "De geluiden over een transfer naar Arsenal? Dat zou nou echt mooi zijn. Daar ligt het tempo hoger en moet hij nog sneller handelen: daar wordt hij alleen maar beter van", zegt Israël tegen De Telegraaf.

Gakpo kwam tegen FC Twente (3-3 gelijkspel, red.) als invaller binnen de lijnen. "Maar dan zie je direct wel dat hij heel veel teweegbrengt, een heel goede speler. Daarom staat hij bij mij op '10' in het elftal van de week. Hij kan ook als spits of vanaf de zijkanten uit de voeten. Hij heeft snelheid, een individuele actie en scorend vermogen met een heel goed schot, dat bleek wel weer uit de 3-2 die hij al snel binnenschoot."

Lees ook: PSV gaat komende zomer ingrijpen na blijvend geschutter Drommel

Israël was tevens onder de indruk van Feyenoord-verdediger Gernot Trauner, die Willem II met 2-0 versloeg. "Hij ziet heel snel de diepte om in te spelen en vindt zijn medespelers dan ook. Hoe sneller die pass komt, hoe meer tijd en ruimte Feyenoord voorin overhoudt natuurlijk. Hij doet ook geen domme dingen en daardoor ook heel weinig foute dingen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen