Dessers: "Iedereen voelt dat we geschiedenis kunnen schrijven"

6 april 2022, 15:21   Bijgewerkt: 6 april 2022, 15:27

Cyriel Dessers neemt het donderdagavond met Feyenoord opnieuw op tegen Slavia Praag. De spits herinnert zich de vorige ontmoeting met de Tsjechen nog maar al te goed. Hij maakte beide Rotterdamse doelpunten bij het 2-2 gelijkspel in Praag, waarmee Feyenoord zeker was van overwintering in de Conference League.

"Dat was mijn mooiste avond bij Feyenoord tot nu toe. We waren blij dat we daar de groepswinst grepen", blikte Dessers terug in gesprek met RTV Rijnmond. De twee treffers behoorden tot de zes doelpunten die de spits maakte in de laatste vijf Conference League-duels. "Statistieken zijn leuk om te horen, maar ik wil graag belangrijk zijn voor het team. Dat moet ik zijn door goals en assists."

Uiteraard gaf hij aan dat het teambelang voorop staat, en het team zou in Europa zomaar iets heel moois neer kunnen zetten dit seizoen. Het duel van donderdagavond is de eerste Europese kwartfinale van Feyenoord sinds 2002, het jaar waarin de UEFA Cup gewonnen werd. "Iedereen voelt dat we geschiedenis kunnen schrijven. Er zijn niet veel teams of spelers die een kans als deze krijgen. Je voelt ook dat dit iets groots is. We moeten laten zien dat we vertrouwen in elkaar hebben."

Of het een voor- of nadeel is dat Feyenoord tegenover een ploeg staat die het al eerder trof? "Het voordeel is dat we weten dat we van ze kunnen winnen (in De Kuip werd het 2-1, red.), maar het is een nadeel dat de tegenstander ons ook kent. Ze zijn moeilijk te verslaan, maar we kunnen ervan winnen. Volgende week weten we of het een voordeel is geweest."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen