Onbegrip over Schmidt-transfer: "Dat verbaast mij altijd weer"

7 april 2022, 19:05

Roger Schmidt lijkt aan de slag te gaan bij Benfica na twee seizoenen bij PSV, zo meldde BILD eerder vandaag. Kees Jansma en Wim Kieft vinden het opvallend dat de Portugese topclub in zee wil gaan met de oefenmeester, die momenteel met zijn ploeg nog in de race is voor drie prijzen.

"Het Portugese voetbal heeft iets frivools, maar is ook van de echte winnaars. Als ik Benfica was, zou ik niet zo 1,2,3 bij Roger Schmidt zijn uitgekomen", vertelt Jansma bij Veronica. Daarmee doelt de journalist en voormalig perschef van het Nederlands elftal op de interviews van de trainer, waarbij hij na puntverlies zijn spelers heel erg beschermd. Daardoor lijkt het soms of de winnaarsmentaliteit een beetje ontbreekt.

"Als je in die wereld eenmaal een naam hebt in de voetballerij…", haakt Kieft in, die de trainer vergelijkt met José Mourino, ondanks dat beiden een geheel andere voetbalfilosofie hebben. "Elke keer zijn er toch weer clubs die bij hem uitkomen. Als je puur gaat kijken naar de resultaten van Schmidt in de laatste twee jaar, dan zijn die niet goed. Maar dan toch komt er zo'n grote club. Dat verbaast mij altijd weer."

PSV staat momenteel tweede in de Eredivisie met vier punten achterstand op koploper Ajax. De Eindhovenaren zijn ook nog actief in de Conference League en spelen de bekerfinale. Schmidt heeft dus nog de mogelijkheid op drie prijzen, nadat hij afgelopen zomer de Johan Cruijff Schaal al wist te winnen. Benfica staat momenteel derde in Portugese competitie. Het gat met koploper FC Porto bedraagt vijftien punten. Schmidt moet de ploeg volgend seizoen weer mee laten doen in de titelstrijd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen