Pochettino start charmeoffensief om Mbappé te behouden

8 april 2022, 15:20

De toekomst van Kylian Mbappé blijft de gemoederen flink bezighouden. De Franse sterspeler staat momenteel nog onder contract bij Paris Saint-Germain, maar zoals bekend loopt dat over een paar maanden af. Trainer Mauricio Pochettino van de Franse grootmacht oppert te weten wat het beste is voor zijn aanvaller.

Het is eigenlijk een klein wonder dat Mbappé dit seizoen nog speler is van PSG. De aanvaller had afgelopen zomer namelijk al kunnen vertrekken naar Real Madrid. Mbappé zelf stond er serieus voor open, maar PSG was niet bereid om hem te laten gaan. De Fransen weigerden zelfs een bod van maar liefst 180 miljoen euro. Weerzinwekkend, als je je bedenkt dat Mbappé op dat moment nog maar een contract had voor één seizoen. Zijn laatste contractmaanden zijn inmiddels ingegaan. Duidelijkheid over zijn toekomst is er echter nog altijd niet.

De aanvaller leek een lange tijd transfervrij op weg naar Real Madrid, maar schijnt nu toch weer te twijfelen. Bij PSG doet men er in ieder geval alles aan om één van en misschien wel dé beste speler van dit moment binnenboord te houden. Als het aan Pochettino ligt, gaat Mbappé helemaal nergens heen. ''We willen het beste voor Kylian en voor de club. Het beste voor PSG is dat Kylian blijft en dat is ook voor hem het beste'', zei de oefenmeester vrijdagmiddag op zijn persconferentie. Of de Fransman er zelf ook zo over denkt, zal moeten blijken. Bij Real Madrid schijnen ze op de achtergrond alles uit de kast te halen om Mbappé te overtuigen van een vertrek naar de Spaanse hoofdstad.

Lees ook: Real Madrid raakt peperdure Bale kwijt

Maar voorlopig is hij 'gewoon' nog speler van PSG, dat zaterdagavond op bezoek gaat bij Clermont. Dat Mbappé ongelooflijk belangrijk is voor zijn ploeg, blijkt niet alleen uit de cijfers (28 goals en 20 assists in 38 wedstrijden in alle competities). Pochettino gaf op zijn persconferentie namelijk aan dat hij overweegt om zijn aanvaller zaterdag ook nog eens de aanvoerdersband te geven. Alles wijst erop dat PSG en Pochettino met een offensief bezig zijn om de rijzende ster binnenboord te houden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen