Onana onder vuur bij Ajax na schandalige actie na de wedstrijd

10 april 2022, 11:23   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Andre Onana (26) maakt zich niet bepaald populair bij Ajax. De keeper ging zaterdagavond niet alleen in de fout, maar had na het duel met Sparta Rotterdam ook nog eens bijzondere teksten in zijn interviews. Daarvoor had hij ook zijn medespelers al tot ergernis gewekt bij het bedanken van het publiek. "Dan moet je niet meer keepen", is het harde oordeel.

Op de pijnlijke beelden (zie onder) is te zien hoe Onana eerst lang op zich laat wachten, tot ergernis van Daley Blind en Davy Klaassen. Als hij eenmaal aansluit om het publiek te bedanken, weigert hij zijn handen in de lucht te gooien – in tegenstelling tot alle andere Ajacieden. "Hoe lang ga je dit als club en spelersgroep nog accepteren", vraagt Arnold Bruggink zich hardop af bij ESPN.

"Deze beelden zeggen mij heel veel. Een heel elftal staat te wachten op Onana, die komt aanwandelen alsof hij daar naartoe móét. De spelers accepteren niet dat iemand zich buiten de groep stelt, want iedereen wil kampioen worden", zei Bruggink. "Als je dat tegenover zestigduizend mensen in een stadion doet, zorgt dat voor wrijving. Bij Remko Pasveer was dit totaal anders."

Lees ook: Ten Hag draait over positie Onana: "Daar is concurrentie"

Onana krijgt ook complimenten

Sjaak Polak, die in het programma zat, snapt Onana enigszins, al is ook hij wel kritisch op de Kameroener. "Zo krijg je de selectie tegen je", aldus Polak. Volgens hem zou het publiek van Ajax de goalie niet constant moeten uitfluiten. Toch is het niet de eerste keer dat Onana in opspraak komt. Enkele weken geleden werd Onana ook al uitgefloten en toen ontbrak de goalie helemaal toen het publiek werd bedankt. Op dat moment zat hij als enige van alle spelers al in de kleedkamer. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen