Van Polen krijgt 'Peugeootje' van PEC: "Snijd mezelf in de vingers"

10 april 2022, 21:23

Bram van Polen weet nog niet of hij volgend seizoen in de Eredivisie of in de Keuken Kampioen Divisie speelt, maar hij gaat sowieso nog een jaar door. De ervaren verdediger heeft zijn contract verlengd bij PEC Zwolle. De 36-jarige ziet nog genoeg perspectief om door te gaan bij de hekkensluiter.

"Wat het geheim is? Dat weet ik eigenlijk niet. Goed voor je lichaam zorgen, af en toe een wijntje drinken", vertelt hij met een knipoog bij Goedemorgen Eredivisie. De voetballer gaat dus nog een jaar door als profvoetballer, maar aan het begin van het seizoen had hij serieuze twijfels over zijn toekomst. Dat had alles met de slechte start te maken. "De eerste vijf wedstrijden wonnen we niet en we scoorden ook niet. Toen had ik wel echt iets van: waar ben ik in godsnaam mee bezig?"

Inmiddels is dat gevoel verdwenen, hoewel de ploeg nog altijd in de onderste regionen speelt voor lijfsbehoud. De Zwollenaren doen het een stuk beter sinds Dick Schreuder het stokje heeft overgenomen van Art Langeler. "De sfeer is omgeslagen, zonder negatief te doen over Art", aldus Van Polen, die afgelopen weekend wel verloor van rivaal Go Ahead Eagles. Dat kwam hard aan. "Dat is wel twee dagen blijven hangen. Het leek wel alsof we al gedegradeerd waren. Alleen, we hebben ook gezegd: de onderste vier ploegen hebben allemaal hetzelfde gevoel."

Een paar dagen na de verloren IJsselderby zette Van Polen zijn handtekening onder een nieuw contract. De verdediger liet eerder al weten dat hij bij alle contractonderhandelingen een 'bijzondere eis' heeft. Deze keer wilde hij een auto. "Het is een tweedehands Peugeootje geworden, met negentigduizend kilometertjes op de teller. Ik vind het altijd wel leuk als ze een beetje extra moeite moeten doen. Financieel snijd ik mezelf een beetje in de vingers, maar ik vind het altijd wel leuk."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen