Guardiola verrast met vertrek van oogappel Fernandinho

12 april 2022, 14:52

Pep Guardiola heeft een fikse domper te verwerken gekregen bij Manchester City: middenvelder Fernandinho (26) heeft namelijk besloten om een punt te zetten achter zijn periode bij de Premier League-club. Ondanks dat de Catalaanse coach meermaals uitgesproken heeft dat hij hoopt dat de Braziliaan blijft, zal hij niet doorgaan.

"Ik wil weer spelen", licht Fernandinho in de media zijn vertrek in de komende zomer toe. "Ik ga zeker terugkeren naar Brazilië. Ik heb deze beslissing genomen in samenspraak met mijn familie en dat is het belangrijkste voor mij", vervolgt de middenvelder, die al jarenlang het oogappeltje is van Guardiola.

Vorig seizoen deed de Catalaanse coach ook al een beroep op de Braziliaan om te blijven, toen luisterde hij nog wel naar zijn trainer, die altijd vol lof is over de controleur. Desondanks is Fernandinho steeds minder zeker van zijn plek bij Manchester City. Over alle competities kwam hij dit seizoen weliswaar nog steeds tot 23 officiële duels, maar in ongeveer de helft van die wedstrijden was hij slechts invaller.

Lees ookGuardiola's oogappel Fernandinho verlengt bij Manchester City

Guardiola houdt hoop

Guardiola zei dinsdag tijdens de persconferentie nog niet op de hoogte te zijn van het nieuws. Geconfrontreerd met het het bericht reageerde hij dan ook verrast. "Ik hoor dat nieuws van jullie, maar we zien wel wat er aan het einde van het seizoen gebeurt. We zullen met elkaar praten", liet Guardiola meer speelruimte dan Fernandinho deed.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen