Ludieke brief Bodø/Glimt valt niet in goede aarde bij AS Roma

14 april 2022, 11:31   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De supporters van FK Bodø/Glimt hebben de aanhang van tegenstander AS Roma een open brief gestuurd. Daarin roepen de Noren op ludieke wijze op tot een respectvolle ontmoeting tussen beide ploegen in de Conference League. Dat was vorige week wel anders tijdens de heenwedstrijd.

Op Noorse bodem ging het na de 2-1 overwinning van Bodø/Glimt mis in de spelerstunnel. Daar zou de hoofdtrainer van de thuisploeg zijn aangevallen door de keeperstrainer van de bezoekers. Daarop werd aangifte gedaan door Bodø/Glimt en zal het verhaal ongetwijfeld nog een staartje krijgen. Roma-trainer José Mourinho wilde woensdagmiddag tijdens de persconferentie niet meer in gaan op het voorval in het Aspmyra Stadion.

Om ervoor te zorgen dat de return in Rome tussen de supporters in ieder geval goed verloopt, klommen de fans uit Noorwegen in de pen. "Door de jaren heen hebben we veel aan elkaar te danken. Italië heeft ons geweldige restaurants gegeven. Jullie hebben ons Chianti en Spaghetti alla Capri gebracht. Wij gaven jullie brandewijn en kabeljauw. Onze vriendschap en samenwerking gaat jaren terug naar de tijd van Koning Sverre."

In Rome vindt men de brief echter minder grappig. Daar spreken de fans van Roma van een stereotyperende toon. Toch lijken de bedoelingen van de aanhang van Bodø/Glimt enkel goed. Roma en Bodø/Glimt trappen vanavond om 21.00 uur af in het Stadio Olimpico. "Laten we dit binnen de lijnen uitvechten. We hopen dat we voor en na de wedstrijd vrienden kunnen zijn", is de duidelijke boodschap van de gasten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen