Xavi en Laporta balen van Frankfurt-invasie: "Dit is een schande"

15 april 2022, 08:40   Bijgewerkt: 15 april 2022, 09:09

Donderdagavond verloor FC Barcelona met 2-3 van Eintracht Frankfurt, waardoor het Europese avontuur er voor de Catalanen op zit. Barça speelde thuis, maar zo'n dertigduizend mensen in het stadion beleefden de avond van hun leven. Het stadion zat vol met Duitse supporters, terwijl er officieel maar vijfduizend uitsupporters naar binnen mochten. President Joan Laporta en Xavi waren allesbehalve blij.

"Ik maak me zorgen, want wat er is gebeurd is een schande. Dit mag nooit meer gebeuren", wordt de voorzitter geciteerd door Marca. "We hebben informatie over wat er is gebeurd, maar we hebben tijd nodig om het te verwerken. We gaan actie ondernemen omdat het schandalig en beschamend is. Dit is een ongewenste situatie, het is verkeerd gegaan bij de afdelingen beveiliging en ticketing."

Zie ook: Prachtige beelden: 30.000 Eintracht-fans door FC Barcelona

Xavi teleurgesteld

Xavi was ook niet blij met de invasie van Eintracht-fans, die uiteindelijk een derde van het stadion innamen. Overal op de tribunes waren zwart-witte shirt te zien, die negentig minuten lang konden feesten. "Die sfeer heeft ons niet geholpen", aldus de trainer op de persconferentie. "Dit leek wel een finale, waarbij beide ploegen de helft van het stadion mogen bezetten. De club gaat kijken waar dit fout is gegaan."

De oefenmeester van de verliezende partij baalt, want veel Barça-fans moeten hun kaarten wel doorverkocht hebben, gezien het enorme aantal Frankfurters. "Van tevoren hebben we er nog over gesproken met de spelers, we hoopten dat er heel veel supporters zouden komen. Ik wil degenen bedanken die wel zijn gekomen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen