Schmidt heeft zin in finale: "In Nederland niet op waarde geschat"

15 april 2022, 20:04

Trainer Roger Schmidt kijkt enorm uit naar de bekerfinale tussen zijn PSV en Ajax. De Duitser heeft de nationale bekers van Oostenrijk en China al in zijn prijzenkast staan en weet daarom hoe bijzonder de finale van dat toernooi kan zijn. In Nederland wordt dat nog wel eens onderschat, zo heeft hij gemerkt.

"Je zult het zondag zien en voelen", antwoordde Schmidt op de vraag wat er zo bijzonder is aan de bekerfinale. "Vanaf het eerst fluitsignaal zul je merken dat het een heel speciale wedstrijd is. De Kuip is een prachtig stadion, dat half gevuld zal zijn met Ajax-supporters en half met PSV-supporters. Dat zijn speciale omstandigheden. Je zult negentig minuten lang voelen waarom de KNVB Beker zo'n geweldige competitie is."

Dat laatste wordt in Nederland niet altijd genoeg gewaardeerd, stelde Schmidt in zijn interview met PSV TV. "Mensen praten er hier misschien minder over. Misschien wordt de beker ook niet altijd op waarde geschat. Maar als je een finale speelt, wordt voor iedereen duidelijk wat een geweldige competitie het is."

Ajax

In zijn interview met ESPN ging Schmidt meer in op tegenstander Ajax. "Om eerlijk te zijn, heb ik de laatste weken niet veel wedstrijden van Ajax gezien", vertelde hij. "Ik was altijd gefocust op de wedstrijden die wij moesten spelen. Vandaag beginnen we met onze voorbereiding op de finale."

Toch verwacht Schmidt geen verrassingen. "We weten heel goed van elkaar hoe we spelen. We hebben tegen geen andere ploeg zo vaak gespeeld als tegen Ajax, het wordt de zevende keer in twee jaar. Zij hebben hun stijl, wij de onze. Dat zal geen grote verrassingen opleveren. Het wordt wat dat betreft niet moeilijk om ons op deze wedstrijd voor te bereiden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen