Hoofdrollen voor Haaland en 17-jarige bij vernedering Wolfsburg

16 april 2022, 17:25

Borussia Dortmund heeft zaterdag de vloer geveegd met VfL Wolfsburg. Erling Haaland droeg met zijn eerste doelpunten sinds januari bij aan een 6-1 zege.

Wolfsburg hield tot halverwege de eerste helft stand in het Signal Iduna Park. De wedstrijd ontbrandde door een doelpunt van Tom Rothe, een zeventienjarige linksback die zijn debuut voor Dortmund maakte. Een kwartier later prijkte een 5-0 stand op het scorebord. Axel Witsel, Manuel Akanji, Emre Can en Haaland voerden de score in rap tempo op.

Voor Haaland was het zijn eerste doelpunt sinds 22 januari, toen hij trefzeker was tegen 1899 Hoffenheim. Daarna kwam hij door een blessure twee maanden niet in actie, om halverwege maart zijn rentree te maken. Waar de Noorse spits tegen Arminia Bielefeld, FSV Mainz, FC Köln, RB Leipzig en VfB Stuttgart niet scoorde, maakte hij tegen Wolfsburg een einde aan zijn doelpuntendroogte. Tien minuten na rust maakte Haaland ook zijn tweede van de middag. Donyell Malen ontbrak vanwege een blessure in de selectie van Dortmund.

De eer van Wolfsburg werd in de slotfase gered door Ridle Baku, die de 6-1 voor zijn rekening nam, maar desalniettemin stapten de bezoekers na het laatste fluitsignaal met het schaamrood op de kaken van het veld. Dortmund is door de zege Bayern München tot zes punten genaderd, al komt de koploper zondag nog wel in actie. Na dit weekend zijn er nog vier speelrondes te spelen in de Bundesliga.