'Spagaat' bij Feyenoord over Dessers-clausule: "Kun je niet maken"

17 april 2022, 12:19

Cyriel Dessers was donderdagavond wederom de grote man bij Feyenoord met twee treffers tegen Slavia Praag. De spits wordt dit seizoen gehuurd, maar de Rotterdammers kunnen hem aan het einde van het seizoen voor vier miljoen euro definitief overnemen van KRC Genk.

"Als Feyenoord-supporter ben je een beetje van Dessers gaan houden", vertelt Hans Kraay bij Goedemorgen Bekerfinale. Hij weet dat er binnen de Rotterdamse club op twee gedachten wordt gehinkt. "Het is best wel veel geld, maar als je zoveel belangrijke goals maakt… Wat koop je verder voor vier miljoen? Ik heb begrepen dat Feyenoord de pijlen een beetje heeft gericht op Danilo, die transfervrij is. Het is een moeilijke spagaat als je weinig geld hebt, maar in denk dat Dessers in een heel seizoen meer goals maakt."

Lees ook: Feyenoord-fans reageren wisselend op mogelijke komst Danilo

Danilo staat momenteel onder contract bij Ajax, waar hij reserve is achter Sébastien Haller en Brian Brobbey. Bij FC Twente liet hij vorig seizoen zien een neusje voor de goal te hebben. Als huurling wist hij zeventien keer te scoren voor de Enschedeërs. Aad de Mos stelt dat de spits 'een talent' is. "Hij heeft een goede opleiding gehad, heeft in Brazilië bij Santos en Corinthians gespeeld. Hij heeft het bij Ajax niet gemaakt, maar het kan een laatbloeier zijn", aldus de oud-trainer, die overigens ook voor Dessers zou gaan.

"Hij is een vastigheidje, het is geen casinogeluk. Stel dat ze de Conference League winnen, dan kan je Dessers ook niet wegdoen. Dat kan je niet maken", aldus de Mos, die bijval krijgt van Hedwiges Maduro. "Hij heeft een voorsprong, weet hoe er gespeeld wordt en de fans lopen met hem weg. Dan heb je automatisch een buffer."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen