Transfer van Meijer naar Club Brugge in kannen en kruiken

19 april 2022, 17:33   Bijgewerkt: 19 april 2022, 17:42

De transfer van Bjorn Meijer naar Club Brugge is in kannen en kruiken. De 19-jarige vleugelverdediger verruilt FC Groningen na dit seizoen voor de huidige nummer twee van België. Club Brugge heeft zijn komst dinsdagavond officieel aangekondigd. 

Het is de laatste maanden heel snel gegaan met Meijer. De vleugelverdediger debuteerde weliswaar in het afgelopen seizoen al in de hoofdmacht van FC Groningen, maar bemachtigde pas voor de winterstop een vaste plek in het elftal van Danny Buijs. Meijer maakte zo dusdanig veel indruk in de afgelopen maanden, dat het eigenlijk al snel niet meer de vraag was of hij deze zomer zou gaan vertrekken, maar naar welke club. FC Groningen wilde het contract van de verdediger, dat in de zomer van 2023 afloopt, in eerste instantie nog wel verlengen, maar toen duidelijk werd dat hij al op de nodige interesse kon rekenen, zag hij daar al vrij snel vanaf. 

Meijer kon naar verluidt rekenen op belangstelling uit Duitsland, Engeland én Italië, terwijl Ajax op de achtergrond geïnteresseerd was. Maar de verdediger had zijn keuze al gemaakt. Hij wilde FC Groningen komende zomer enkel verlaten voor Club Brugge. Het werd al snel duidelijk dat de regerend landskampioen van België bereid was om heel ver voor hem te gaan. Aanbiedingen van 3,5 en 4,5 miljoen euro werden in eerste instantie nog van tafel geveegd door FC Groningen, maar afgelopen week bereikten beide ploegen dan toch een akkoord. Meijer maakt voor een bedrag van naar verluidt zes miljoen euro de overstap naar België, waar hij een contract tekent tot de zomer van 2026. 

Meijer kwam vooralsnog 22 keer in actie voor de hoofdmacht van FC Groningen. Hij scoorde één keer en gaf drie assists. De verdediger heeft gekozen voor een transfer naar Club Brugge omdat de Belgen een duidelijk plan met hem voor hebben en normaliter zeker zijn van Champions League-voetbal. Of dat volgend seizoen ook het geval is, moet echter nog blijken. Club Brugge staat momenteel op de tweede plek. De ploeg van Alfred Schreuder begint komend weekend aan de Champions' play-offs, waarin ze het opneemt tegen Union, Antwerp FC en Anderlecht. De achterstand op koploper Union bedraagt momenteel drie punten. Of Meijer volgend seizoen te maken krijgt met Schreuder, is overigens ook nog maar de vraag. De oefenmeester staat namelijk in de serieuze belangstelling van Ajax. 

Lees ook: Ajax informeert bij Club Brugge voor Schreuder als nieuwe trainer

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen