Update: Heerenveen wil Emmen aftroeven in strijd om Dost

22 april 2022, 12:16

FC Emmen hoopt Bas Dost te strikken als eerste aanwinst voor de terugkeer in de Eredivisie. De boomlange aanvaller beschikt over een aflopend contract bij de Belgische topclub Club Brugge en lijkt daardoor op zoek te kunnen naar een nieuwe werkgever. De komst van Dost zou de cirkel van de aanvaller rondmaken. Ook SC Heerenveen zit achter de spits aan.

Dat meldt Voetbal International. De 32-jarige aanvaller doorliep een deel van de jeugdopleiding en maakte zijn profdebuut voor FC Emmen, dat hem al op jonge leeftijd kwijtraakte aan Heracles. Later speelde hij nog voor SC Heerenveen, VfL Wolfsburg, Sporting CP en Eintracht Frankfurt. Sinds 2021 komt hij uit voor Club Brugge, waar hij niet meer in de plannen voorkomt. Volgens het Algemeen Dagblad hoopt ook Heerenveen de aanvaller terug te halen naar het oude nest.

FC Emmen wil de spits, die achttien wedstrijden namens het Nederlands elftal speelde, verleiden tot een terugkeer. De Drentse formatie heeft momenteel weinig spelers in de gelederen met ervaring op het hoogste niveau. Dost zou Emmen met zijn doelpunten in de Eredivisie moeten houden, maar er zijn meer geïnteresseerde clubs.

Als eerste club in de Keuken Kampioen Divisie verzekerde FC Emmen zich onlangs van promotie naar de Eredivisie. Dat gebeurde een jaar nadat de club degradeerde naar het tweede niveau.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen