Opvallend: Beugelsdijk wekenlang afgeluisterd en geobserveerd

22 april 2022, 18:30   Bijgewerkt: 22 april 2022, 23:59

Opmerkelijk nieuws rond de persoon van Tom Beugelsdijk. De Sparta-verdediger, die onlangs al in opspraak kwam omdat hij betrokken zou zijn geweest bij een illegaal gokbedrijf, is wekenlang afgeluisterd door de Politie Rotterdam. Dat meldt de NOS vrijdagavond althans. Beugelsdijk werd namelijk verdacht van matchfixing. Maar het Openbaar Ministerie schijnt de speler te hebben laten weten de zaak te seponeren wegens gebrek aan bewijs. 

De politie startte vorig jaar een onderzoek naar matchfixing. Een gele kaart die Beugelsdijk kreeg in de thuiswedstrijd tegen PSV in januari 2021 was hiervoor de aanleiding. De Sparta-verdediger pakte een gele kaart voor het op de middenlijn onbeholpen neerhalen van een tegenstander, terwijl er geen direct gevaar was. Daarnaast was ook het nog eens zijn eerste gele kaart van dat seizoen, wat zijn actie er natuurlijk niet minder opvallend op maakte. De alarmbellen gingen echter pas af toen bleek dat twee gokkers bij Unibet opvallend veel geld hadden ingezet, terwijl op het krijgen van gele kaarten normaal gesproken geen grote bedragen worden verwed.

Eén van de gokkers had 3.000 euro ingezet en daarmee 13.000 euro gewonnen. De andere had speciaal hiervoor een gokaccount aangemaakt. Hij verdiende zo'n 1.000 euro. De zaak kwam vorig jaar in een stroomversnelling toen het OM hoorde van een mogelijke publicatie. Maar uit het onderzoek is niet gebleken dat er afspraken zijn gemaakt tussen de gokkers en Beugelsdijk. Het OM ziet daardoor geen andere mogelijkheid dan de zaak te seponeren. De KNVB gaat het dossier nu voorleggen aan de onafhankelijke aanklager van de voetbalbond. 

Lees ook: Fraser beschermt omstreden Spartanen: "Een journalistiek iets"

Dat de Politie Rotterdam niet genoeg bewijs heeft gevonden voor matchfixing, betekent echter niet dat de rust rond Beugelsdijk zijn persoon snel terugkeert. Volgens de NOS stuitte de politie namelijk wel op andere feiten waarvoor de verdediger geschorst kan worden. Het gaat naar verluidt om gokken op eredivisiewedstrijden. Dit wordt echter niet bevestigd door het OM, dat de informatie heeft overgedragen aan de KNVB. De voetbalbond begint een vooronderzoek tegen de speler en op grond daarvan wordt besloten of er een tuchtzaak komt.

Sparta en Beugelsdijk hebben drie punten nodig 

Hoewel er uiteindelijk dus niet genoeg bewijs is gevonden door de Politie Rotterdam, komt het nieuws natuurlijk niet op een heel lekker moment voor Sparta en Beugelsdijk. De Rotterdammers nemen het vrijdagavond vanaf 20.00 uur immers op tegen FC Twente. Beugelsdijk komt overigens niet in actie. Hij is namelijk geschorst. Dat geldt ook voor Joeri de Kamps en Vito van Crooij. Drie dagen na de bizarre zes minuten en veertien seconden tegen Vitesse kan de ploeg van Henk Fraser de drie punten wederom heel goed gebruiken. Ze is namelijk nog altijd verwikkeld in een spannende degradatiestrijd. De voorsprong op PEC Zwolle en Willem II bedraagt slechts twee punten. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen