Schöne over Ajax-periode: "Met open mond naar Frenkie kijken"

23 april 2022 – Lasse Schöne neemt het zaterdag met NEC op tegen Ajax, de club waar de 35-jarige Deense middenvelder zijn hoogtijdagen als voetballer beleefde. Vanzelfsprekend koestert Schöne warme herinneringen aan zijn tijd in Amsterdam. Met name aan het seizoen 2018/19, toen Ajax nationaal en internationaal veel indruk maakte.

Schöne over Ajax-periode: "Met open mond naar Frenkie kijken"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Ajax won dat seizoen de dubbel en bereikte de halve finale van de Champions League. "Met Frenkie, Matthijs, Daley, Dusan, Donny en Hakim. Wat was het een genot om met zulke goede spelers te mogen samenspelen", zegt Schöne in De Telegraaf. "Het was lekker om de bal bij Frenkie in te leveren en vervolgens met open mond te kijken wat hij er mee deed. Alles klopte in dat seizoen 2018/2019. Het plezier, onze onderlinge band, de onbevangenheid, het geweldige spel en de resultaten."

Schöne werd aan het einde van zijn Ajax-periode getraind door Erik ten Hag, die volgend seizoen aan het roer staat bij Manchester United. "Als Erik ten Hag de tijd krijgt, kan hij ook bij Manchester United iets moois neerzetten", stelt de Deen, die weet dat Ten Hag bij Ajax tijd nodig had om het team naar zijn hand te zetten. "Klopt, het eerste half jaar bij Ajax liep het niet. We zagen Eriks bedoelingen en tactisch zei hij zinnige dingen, maar het landde nog niet. Er ontstond een goede dialoog tussen Erik en de spelers. Toen begrepen we wat we van elkaar verlangden. Hij wilde op ons kunnen bouwen."

Het kantelpunt was volgens Schöne het 1-1 gelijkspel tegen Bayern München. "We gingen voor elkaar door het vuur en iedereen wilde individueel en collectief iets bereiken. Benfica, Real Madrid, Juventus werden verslagen en Tottenham Hotspur bijna. De honger spatte ervan af", vervolgt de middenvelder, die denkt dat de huidige transferperikelen geen invloed hebben op het spel van Ajax. "Het gebeurt bij Ajax elk seizoen dat er spelers in de belangstelling staan van grote clubs. In ons droomseizoen tekende Frenkie in maart een contract bij FC Barcelona. Jongens als Blind en Tadic grijpen spelers in hun kraag als ze verzwakken of met andere dingen bezig zijn."

Reacties

Ajax

gerelateerd