Waarom degradatie Greuther Fürth goed nieuws is voor Eredivisie-clubs

23 april 2022 – Greuther Fürth keert na een jaar terug naar het tweede niveau in de Bundesliga. De hekkensluiter degradeerde uit de Bundesliga na een 1-4 nederlaag in eigen huis tegen Bayer Leverkusen. Pijnlijk voor de Duitse laagvlieger, maar misschien goed nieuws voor enkele Nederlandse clubs.

Waarom degradatie Greuther Fürth goed nieuws is voor Eredivisie-clubs

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Bij Greuther Fürth opende Jetro Willems al na vijf minuten de score. Het betekende zijn eerste treffer in Duitse dienst sinds zijn komst naar de degradatiekandidaat, maar een nederlaag voorkomen lukte niet. Bayer Leverkusen, waar Mitchel Bakker in de basis startte en Daley Sinkgraven als invaller binnen de lijnen kwam, won uiteindelijk met speels gemak.

Daardoor keert Greuther Fürth al na een jaar weer terug op het tweede niveau. Dat is overigens niet voor iedereen slecht nieuws: door de degradatie zullen de Nederlanders Nick Viergever en Jetro Willems voor een bescheiden prijs op de markt komen. Beide verdedigers hebben nog een contract tot medio 2023, maar zullen hoogstwaarschijnlijk vertrekken. Zowel Viergever als Willems zal door clubs uit de Nederlandse subtop als aanwinst worden gezien.

Welke ploegen de plek van Greuther Fürth overnemen, is nog weinig over te zeggen. Werder Bremen bezet momenteel de koppositie in de ultra-spannende 2. Bundesliga, terwijl Schalke 04 met de tweede plek eveneens een rechtstreeks promotieticket in handen heeft. Laatstgenoemde club slikte zaterdag een 1-4 nederlaag tegen Werder. Toch is er nog niets zeker: nummer zes FC Nürnberg heeft slechts drie verliespunten meer dan Schalke.

Reacties

Bundesliga

gerelateerd