Kökcü: "Meesten van ons hebben nog nooit zo'n wedstrijd gespeeld"

27 april 2022, 16:58

Orkun Kökçü weet dat de belangen groot zijn voor het tweeluik met Olympique Marseille. Beide ploegen hebben ongetwijfeld maar één doel: de finale halen. De laatste keer dat Feyenoord de eindstrijd van een Europees toernooi wist te halen was twintig jaar geleden. Destijds werd de UEFA Cup een prooi voor de Rotterdammers. De middenvelder weer dat Het Legioen de ploeg kan helpen aan een resultaat.

"We zijn erop gebrand om te winnen, de meesten van ons hebben nog nooit zo'n wedstrijd gespeeld", vertelt de middenvelder op de persconferentie. Hij weet dat de Rotterdammers een enorme weg hebben afgelegd voor de halve finale een feit was. Al vroeg in de zomer begon de ploeg namelijk met een doelpuntloos gelijkspel tegen het Kosovaarse FC Drita. "Dat was slecht. We kunnen trots zijn als je kijkt waar het team nu staat."

Ook Kökcü zelf het dit seizoen een behoorlijke ontwikkeling doorgemaakt. Tegen Marseille krijgt hij een nieuwe mogelijkheid om zichzelf te laten zien tegen een grote tegenstander. Ongetwijfeld zullen er scouts van grote clubs op het duel afkomen, weet de voetballer. "Maar scouts komen met interlands ook. Het is niet zo dat ik nu denk: deze wedstrijd moet ik goed spelen, anders sta ik er niet goed op."

Feyenoord-fans

Cengiz Ünder van de Franse club kent de middenvelder van Feyenoord heel goed. "Ik heb een goede band met hem, ik spreek hem bij de nationale ploeg. Nu hebben we geen contact gezocht. Misschien komt dat vanavond nog. Toen duidelijk werd dat we tegen elkaar moesten spelen, vertelde hij wel iets over Marseille. Ik denk dat het een soortgelijke club is met supporters die heel erg meeleven. Ik verwacht een heel goede sfeer in De Kuip."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen