Dumfries en De Vrij krijgen harde tik; De Roon scoort in knotsgek duel

27 april 2022, 23:07

Internazionale heeft zichzelf in de vingers gesneden in de strijd om het kampioenschap tegen het Bologna van Jerdy Schouten. De ploeg werd vorig seizoen de beste van Italië, maar het is de vraag of dat ook deze voetbaljaargang gaat liggen. De ploeg heeft een enorm dure nederlaag geleden.

De Milanezen leken een makkelijke avond tegemoet te gaan toen Ivan Perisic de bezoekers al na drie minuten spelen op voorsprong schoot. Na een goede dribbel vuurde hij de bal vanaf de rand van het strafschopgebied succesvol op het doel, waarbij de Bologna-keeper kansloos was. Doordrukken zat er niet in voor de titelkandidaat. Steven de Vrij en Denzel Dumfries zagen dat Marko Arnautovic, de oud-speler van Inter, de gelijkmaker tegen de touwen werkte na een halfuur spelen.

Beide ploegen leken een punt over te houden aan het duel, maar het werd nog pijnlijker voor de regerend landskampioen. In minuut 82 zorgde Nicola Sansone voor de verrassende voorsprong van Bologna. Een hard gelag voor Internazionale, dat de koppositie bij een driepunter over kon nemen van AC Milan. Door het puntverlies staan Dumfries en De Vrij tweede, met twee punten achterstand op de stadgenoot. In totaal zijn er nog vier wedstrijden te spelen in de Serie A, waar het naar alle waarschijnlijkheid nog wel even spannend blijft.

Atalanta BergamoTorino 4-4

Marten de Roon verscheen woensdagavond op het scorebord bij Atalanta Bergamo in een knotsgek duel. De middenvelder zorgde na een 23 minuten spelen voor de 2-1 voorsprong nadat eerder Torino-aanvaller Antonio Sanabria en Luis Muriel al hadden gescoord. Na de treffer van de Nederlander leek de ploeg het helemaal weg te geven tegen de manschappen uit Turijn. De voorsprong veranderde namelijk in een 2-4 achterstand.

Het leek de volgende klap te worden voor Atalanta, dat van de laatste vier Serie A-duels slechts één keer wist te winnen. De andere duels gingen verloren. Tegen Torino toonde de ploeg veerkracht in de slotfase. Door doelpunten van Mario Pašali? en Muriel hield Atalanta toch nog een punt over aan het duel.