'Nog niet iedereen bij Feyenoord overtuigd van overname Dessers'

29 april 2022, 08:35

Feyenoorde maakte donderdagavond veel indruk door Olympique Marseille met goed voetbal aan de kant te zetten. Daarmee zetten de Rotterdammers een grote stap richting de finale van de Conference League. Dat hadden ze vooral te danken aan Cyriel Dessers. De spits was met twee doelpunten wederom op dreef en heeft het besluit om hem wel of niet definitief over te nemen van KRC Genk er niet makkelijker op gemaakt voor Feyenoord. Maar de halve finalist zal spoedig moet beslissen. 

Dessers kwam afgelopen zomer op huurbasis over van KRC Genk. De Belg werd in eerste instantie gehaald als stand-in voor Bryan Linssen, die op dat moment de eerste spits was van Arne Slot. Maar Dessers maakte in de minuten die hij speelde zo dusdanig veel indruk, dat Slot eigenlijk niet meer om hem heen kon. De huurling van KRC Genk heeft desondanks pas een paar maanden een basisplaats. Het vertrouwen van Slot betaalt hij terug met doelpunten, vooral in de Conference League. In de nieuwe Europese competitie staat hij na zijn dubbelslag tegen Olympique Marseille op tien doelpunten. 

Lees ook: Dessers krijgt lach niet van zijn gezicht: "Wat een avond"

Maar nog steeds is niet iedereen overtuigd van de Belgische spits. Dat meldt Feyenoord Transfermarkt althans. De Rotterdammers kunnen Dessers na afloop van dit seizoen voor vier miljoen euro definitief overnemen van KRC Genk. Als je puur en alleen kijkt naar de doelpunten die hij dit seizoen heeft gemaakt - 18 in 42 wedstrijden - kun je dat wegzetten als een 'koopje'. Maar dat geldt zeker niet voor Feyenoord. De huidige nummer drie van Nederland heeft niet zoals Ajax en PSV de luxe om dat bedrag neer te tellen voor een spits bij wie het maar de vraag is of hij volgend seizoen basisspeler zal zijn. Mocht ze daartoe bereid zijn, zullen er eerst spelers verkocht moeten worden. 

Feyenoord bevindt zich wel in een luxe positie. De prestaties van Dessers in Europa zullen ongetwijfeld niet onopgemerkt blijven. Zijn naam zal vast en zeker op de lijstjes van andere clubs staan. Maar die zullen nog even moeten wachten voordat ze zich mogen melden. Feyenoord zal echter vóór 1 juni moeten beslissen of het haar goudhaantje definitief naar De Kuip wil halen. Na die datum mogen volgens Feyenoord Transfermarkt ook andere clubs zich melden. 

Wat gaat Dessers zijn concurrent doen?

Dessers is niet de enige Feyenoord-spits achter wiens naam een vraagteken staat voor volgend seizoen. Ook wat Bryan Linssen betreft is het nog maar de vraag of hij over een paar maanden nog actief is in Rotterdam. De routinier staat namelijk in de nadrukkelijke belangstelling van Urawa Red Diamonds, de nummer tien uit de Japanse J-League. Linssen heeft er nooit een geheim van gemaakt graag nog eens in het buitenland te willen voetballen en staat naar verluidt daarom wel open voor een vertrek naar Japan. Van Feyenoord heeft hij in ieder geval toestemming gekregen om met de Japanners in gesprek te gaan. Linssen heeft in De Kuip nog een contract tot de zomer van 2023, dus Feyenoord kan deze zomer nog een transfersom voor hem vragen en krijgen. 

Lees ook: Linssen mag gaan praten met Urawa Red Diamonds

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen