Bayern week na titel onderuit, Dortmund volgt slechte voorbeeld

30 april 2022, 17:25

Bayern München is er zaterdagmiddag niet in geslaagd om als kampioen te winnen van FSV Mainz. De topclub uit Beieren leed een verrassende 3-1 nederlaag. Ook Borussia Dortmund slaagde er op zijn beurt niet in om drie punten te pakken.

FSV Mainz - Bayern München 3-1

Een week na het behalen van de titel ging het in Mainz helemaal mis voor de kampioen. De thuisploeg begon met Jeremiah St. Juste en Jean-Paul Boëtius op de bank en stond na een half uur spelen met 2-0 voor. Jonathan Burkardt en Moussa Niakhaté zorgden voor groot feest in de MEWA Arena. Wie anders dan Robert Lewandowksi hielp Bayern terug in de wedstrijd, maar dat bleek niet voldoende. In de tweede helft was Leandro Martins goed voor de beslissende 3-1. Boëtius mocht in de slotfase nog even als invaller binnen de lijnen komen aan de zijde van Mainz.

Borussia Dortmund - VfL Bochum 3-4

Het leek een pijnlijke middag te worden voor Dortmund, dat aantrad zonder de geblesseerde Donyell Malen. Bochum stond namelijk na acht minuten spelen op een 0-2 voorsprong door Sebastian Polter en Gerrit Holtmann. Die achterstand had de gastheer echter voor de rust al weggepoetst. Erling Haaland mocht twee keer aanleggen vanaf elf meter een faalde niet. De doelpuntenmachine uit Noorwegen leek met zijn derde doelpunt voor een driepunter te zorgen. Daar stak Jürgen Locadia vlak voor tijd een stokje voor: 3-3. Daarmee was de koek nog niet op voor Bochum. Milos Pantovic dompelde Dortmund vanaf de stip in rouw.

FC Augsburg - 1. FC Köln 1-4

1. FC Köln mag verrassend genoeg nog altijd dromen van de Champions League. De ploeg uit Keulen boekte een dikke overwinning op het Augsburg van Jeffrey Gouweleeuw. Dankzij Jan Thielmann en Mark Uth gingen de gasten met 0-2 aan de thee. In het tweede bedrijf was Anthony Modeste met twee treffers erg belangrijk. Tussendoor deed Florian Niederlechner nog wat terug namens de gastheer. Köln jaagt zodoende nog altijd op een plekje in de top vier en dus een ticket voor de Champions League. Het gat met nummer vier RB Leipzig is nu twee punten.

Overige uitslagen

Arminia Bielefeld - Hertha BSC 1-1

VfB Stuttgart - VfL Wolfsburg 1-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen