Openda bezorgt dolend Vitesse eindelijk weer eens opsteker

1 mei 2022, 16:37   Bijgewerkt: 1 mei 2022, 17:04

Vitesse heeft zondagmiddag met dank aan Loïs Openda eindelijk weer eens drie punten gepakt in de Eredivisie. De Arnhemmers bleken op bezoek bij Go Ahead Eagles met 1-2 te sterk. Openda was verantwoordelijk voor beide treffers van de bezoekers.

Go Ahead Eagles stond voor de wedstrijd op plek negen en was zeker van lijfsbehoud. De ploeg uit Deventer kon zelfs naar boven kijken: ze waren slechts een punt verwijderd van de plek die goed is voor Europees voetbal. Vitesse kon bij winst de zesde plek weer overnemen van FC Utrecht, die vrijdagavond met 1-0 wonnen van NEC Nijmegen. Eerder dit seizoen won Go Ahead met 1-2 in de Gelredome.

Go Ahead nam na de goal gelijk weer het initiatief in de wedstrijd. Dit leverde ook een aantal kansen op maar spits Lidberg kon deze niet verzilveren tot een doelpunt, althans tot de 35e minuut. Lidberg nam de bal goed mee met de borst na een goede pass van Kuipers en schoot de bal koel langs keeper Schubert: 1-1. Dit was het laatste echte wapenfeit in de eerste helft waardoor de ploegen met deze tussenstand thee gingen drinken.

In de slotfase probeerde de thuisploeg de gelijkmaker te forceren. Hoewel dit een aantal kansen opleverde in de laatste minuten van de wedstrijd, bleef Vitesse de controle houden over de wedstrijd en speelde deze volwassen uit zonder fouten te maken. Door de overwinning neemt Vitesse de zesde plek weer over van FC Utrecht. Go Ahead Eagles blijft ondanks het verlies meedoen voor een plek in de play offs.

Opstellingen en beoordelingen

Go Ahead Eagles: Noppert 6; Lucassen 6.5; Nauber 7; Kramer 6 (48. Bakker); Kuipers 8; Brouwers 7 (74. Heil -); Lidberg 7.5 (74. Mulenga -); Rommens 6.5; Oratmangoen 7.5; Deijl 6.5; Córdoba 7 (86. Berden -).

Vitesse: Schubert 7; Dasa 7; Doekhi 7.5; Openda 9 (90. Huisman -); Grbic 6.5 (60. Yapi 6.5) ; Bazoer 7.5; Hájek 6.5; Domgjoni 8; Vroegh 6.5; Cornelisse 7; Manhoef 6.5 (73. Buitink -).

Man of the Match: Loïs Openda

*spelers moeten minimaal twintig minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen