Van Bronckhorst flikt het: Rangers draait het om en is EL-finalist

5 mei 2022, 23:02   Bijgewerkt: 5 mei 2022, 23:11

Giovanni van Bronckhorst heeft zich met het Schotse Rangers geplaatst voor de finale van de Europa League. In het kolkende Ibrox-stadion werd de 1-0 achterstand tegen RB Leipzig ongedaan gemaakt: 3-1. 

Vorige week ging het voor de oud-trainer van Feyenoord op het laatste moment mis in Duitsland door een treffer van voormalig PSV-back Angelino. Leipzig ging dus als favoriet naar Glasgow, maar liep al snel achter de feiten aan en werd overlopen door een fanatiek Rangers.

Na negentien minuten opende de Schotse landskampioen de score. James Tavernier was het die Ibrox in extase bracht. De tweede treffer liet nog geen vijf minuten op zich wachten: Glen Kamara zette de thuisploeg op matchpoint. Toch bleef de Duitse topploeg gevaarlijk op de counter, hetgeen resulteerde in de aansluitingstreffer van Christopher Nkunku. Toch werd het gat later weer twee: John Lundstram nam de 3-1 voor zijn rekening en hielp Rangers aan haar eerste Europese finale sinds 2008, toen het Zenit van Dick Advocaat in de finale van de UEFA Cup te sterk was.

Eintracht Frankfurt - West Ham 1-0

In de finale is Eintracht Frankfurt de tegenstander van Rangers en Van Bronckhorst. De Bundesliga-subtopper was in eigen huis met 1-0 te sterk voor West Ham United, dat in Londen al met 2-1 had verloren. Al binnen twintig minuten kwamen de Engelsen in ondertal te staan, na een rode kaart voor Aaron Cresswell. 

Zeven minuten later leek het tweeluik al beslist: het was Rafael Santos die West Ham-goalie Lukasz Fabianski het nakijken gaf. Het bleek de enige treffer van de wedstrijd te zijn, waardoor Eintracht Frankfurt en West Ham later deze maand in Sevilla gaan uitmaken wie de verrassende winnaar van het tweede Europese toernooi gaat worden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

bossie
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Lekker hoor . Rangers ook heerlijk. Wel lekker voor west ham. Verlies je halve Finale en mag je evengoed De finale spelen . 😀 Nog nooit meegemaakt 3 ploegen op het veld.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen