Van Gaal reageert en wil 'optimaal profiteren' van ervaring Davids

6 mei 2022, 20:13

Louis van Gaal heeft zijn trainersstaf voor het komende WK weer compleet. Hij verloor assistent Henk Fraser aan FC Utrecht, maar heeft vrijdag in Edgar Davids diens vervanger gevonden. De bondscoach reageerde enthousiast op de aanstelling van de ex-speler die hij al diverse keren onder zijn hoede had.

"Ik ben verheugd dat Edgar Davids onze technische staf komt versterken", begon Van Gaal op de website van de KNVB. "Nadat duidelijk was dat Henk Fraser zich met ingang van het komend seizoen volledig op FC Utrecht richt, heb ik Edgar gevraagd of hij mijn tweede assistent bij Oranje wilde worden."

Niet voor niets kwam Van Gaal bij Davids uit. "Onze wegen hebben elkaar in het verleden regelmatig gekruist en ik ben ervan overtuigd dat hij deze rol op een prima manier gaat invullen. De spelers kunnen optimaal profiteren van zijn ervaring als international op onder meer vier internationale eindtoernooien."

Als speler kreeg Davids bij zowel Ajax als het Nederlands elftal al te maken met Van Gaal. Nu gaan de twee dus voor het eerst als trainers met elkaar samenwerken. Davids zat zonder club sinds hij in de zomer van 2021 vertrok bij het Portugese SC Olhanense. 

Lees ook: Staf Oranje weer compleet: Davids neemt plaats naast Van Gaal

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen