Buijs hard voor aantal spelers: "Of ik ben een slechte trainer"

8 mei 2022, 09:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Danny Buijs heeft na afloop van de 1-2 nederlaag van FC Groningen tegen Sparta Rotterdam van zijn hart geen moordkuil gemaakt. Voor de vijfde wedstrijd op rij gingen de Groningers onderuit, waardoor zij deelname aan de play-offs om Europees voetbal niet meer in eigen hand hebben.

Groningen gaf niet thuis tegen Sparta en drong pas in het laatste deel van de wedstrijd echt aan, maar een nieuwe nederlaag kon niet worden voorkomen. "Het is heel frustrerend. Als er wat anders wordt gevraagd zijn sommige spelers zich daarvan niet doordrongen. Of ze kunnen het gewoon niet", baalt Buijs in gesprek met RTV Noord. "Maar of ik ben een slechte trainer of een aantal jongens heeft het niveau niet."

Peter Leeuwenburgh speelde een negatieve hoofdrol in de Euroborg. De doelman liet in de tweede helft een ogenschijnlijk houdbaar schot van Lennart Thy door zijn handen glippen, waardoor Sparta op een 0-2 voorsprong kwam. "Op dit moment is het niet goed genoeg voor de subtop", aldus de trainer. "Maar een vergelijking met Sergio Padt is niet eerlijk. Peter moet hier doorheen. Uiteindelijk gaat het om leveren of ontwikkelen."

Voor Groningen dreigt door de vijfde nederlaag op rij het seizoen als een nachtkaars uit te gaan. "Wij hebben drie jaar lang aangetoond dat wij verdedigend bij de top vijf van Nederland behoren. Dit seizoen hebben wij twee keer de nul gehouden. Als het verdedigend goed staat, dan levert dat punten op. En daar gaat het in topsport om: punten pakken", stelt Buijs.

De Leeuw geeft niet op

Hoewel Michael de Leeuw zich realiseert dat Groningen deelname aan de play-offs niet meer in eigen hand heeft, ziet hij nog perspectief. "Wij hebben een overwinning nodig en hadden gehoopt deze vandaag te behalen. Als wij nu een wedstrijd winnen, ziet de wereld er weer heel anders uit", aldus de aanvaller.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen