Discussie over goal Brobbey: "Hij zette twee handen in mijn rug"

8 mei 2022, 17:27

Pantelis Hatzidiakos heeft genoten van de fysieke duels met Brian Brobbey, maar heeft wel zijn twijfels over de rol van de arbitrage bij de openingstreffer van de spits van Ajax. De Griekse verdediger van AZ vond dat scheidsrechter Dennis Higler de eerste Amsterdamse treffer had moeten afkeuren.

Dat geeft de 25-jarige Griek na afloop van het duel aan tegenover ESPN. "Hij zette twee handen in mijn rug. Ik wilde die bal koppen en volgens mij weet iedereen die gevoetbald heeft dat als je wilt springen, maar je een klein zetje in je rug krijgt, je uit balans bent", laat hij aan ESPN weten. Op een vraag of hij zich beter zou moeten wapenenn op dit soort duels reageert Hatzidiakos duidelijk: "Volgens mij zijn er genoeg camera's rond het veld om dit te zien. Ik heb het net teruggezien en je ziet duidelijk dat hij twee handen op mijn rug heeft."

Ondanks de tegentreffer kijkt Hatzidiakos positief terug op de onderlinge fysieke duels die hij uitvocht met Brobbey. Één moment in de wedstrijd was daar kenmerkend voor, toen Brobbey de verdediger met een forse schouderduw opzij zette, wat volgens Hatzidiakos echter niet reglementair was. "Het was meer in mijn rug en dan ga ik gewoon voorover vallen.

De Griek zag dat AZ het in het eerste bedrijf lastig had tegen Ajax, wat volgens hem vooral te maken had met het feit dat er te weinig druk op de bal werd gegeven: "In de tweede helft zie je dat we voorin beter druk op de bal krijgen, waardoor we minder lastige situaties terecht zijn gekomen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen