Gakpo razend na omstreden strafschop: ''Ik vind het belachelijk''

8 mei 2022, 20:44

Door twee fraaie treffers van Cody Gakpo op bezoek bij Feyenoord leek PSV de titelstrijd volledig nieuw leven in te blazen. Maar in de slotfase ging het helemaal mis voor de Eindhovenaren. Nadat Cyriel Dessers al de aansluitingstreffer voor zijn rekening nam, maakte hij er in de dying seconds of the game ook nog 2-2 van. Dat deed hij uit een strafschop die volgens Gakpo nooit gegeven had mogen worden. 

''Ik zag de penalty net op beeld en ik denk dat het er geen is'', zei de PSV-aanvoerder na het laatste fluitsignaal voor de camera van ESPN. ''Van zo dichtbij schiet hij (Jens Toornstra, red.) zo hard. Mauro Junior draait volgens mij gewoon weg. Ik denk dat hij er niks aan kan doen. Ik vind het belachelijk'', doelt Gakpo op de beslissing van Serdar Gözübüyük. Door het 2-2 gelijkspel in De Kuip lijkt PSV definitief een streep te moeten zetten door de landstitel. De achterstand op Ajax, dat eerder op de dag twee punten liet liggen tegen AZ, bedraagt met nog twee wedstrijden te spelen vier punten. De Amsterdammers kunnen woensdagavond al landskampioen worden als ze winnen van SC Heerenveen. 

De woede vanwege de strafschop is begrijpelijk, maar óók PSV zal in de spiegel moeten kijken. De ploeg van Roger Schmidt speelde een uitstekende eerste helft, waarin het door twee doelpunten van Gakpo al snel op rozen zat. Kansen op meer treffers voor de pauze waren er genoeg, maar die bleken niet aan de Eindhovenaren besteed. Ze hielden Feyenoord in leven en dat kwam hen dus duur te staan. Gakpo baalt als een stekker. ''Ik denk dat we de eerste helft echt domineren. Maar we laten na om het af te maken. In de tweede helft is Feyenoord wat beter, maar krijgen we alsnog mogelijkheden om uit te lopen en dat laten we na. Je weet dat als zij hier één keer scoren het publiek achter hen gaat staan. Zonde, echt zonde.''

Gakpo zal nog wel even blijven balen. Het is namelijk niet voor het eerst dit seizoen dat een topwedstrijd in de Eredivisie wordt beslist door een omstreden arbitrale beslissing. ''Jammer dat het dan zo wordt beslist. Ook bij ons thuis tegen Ajax'', doelde Gakpo op de 1-2 nederlaag in januari, toen Noussair Mazraoui de Amsterdammers de overwinning bezorgde nadat de bal in aanloop naar zijn treffer wel of niet de zijlijn was gepasseerd. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen