Invaller Gravenberch houdt promotiedroom Graafschap in leven

9 mei 2022, 21:53

De eerste ontmoeting tussen De Graafschap en FC Eindhoven in de play-offs voor promotie/degradatie heeft geen winnaar opgeleverd (1-1). FC Eindhoven opende in de eerste helft de score vanaf de stip, maar zag de thuisploeg door een strafschop van Danzell Gravenberch na de pauze langszij komen. Het kan in de return, die vrijdag wordt gespeeld, dus nog alle kanten op.

FC Eindhoven was de favoriet in eerste ronde van de play-offs voor promotie naar de Eredivisie. De ploeg van Rob Penders bemachtigde een knappe derde plek achter promovendi FC Emmen en FC Volendam.

Op een zonovergoten Vijverberg begonnen beide ploegen ietwat slordig aan de wedstrijd. Het opbouwen verliep niet vlot en de bal ging over en weer. Desondanks kwamen de bezoekers steeds dichter bij het doel van keeper Hidde Jurjus. In de elfde minuut kreeg FC Eindhoven een strafschop nadat Joey Sleegers de bal tegen de uitgestoken arm van Jeffry Fortes aan schoot. Sleegers pakte het cadeautje met beide handen aan en schoot de bal koelbloedig in de rechterhoek: 0-1.

Na het doelpunt kwam de thuisploeg iets beter in de wedstrijd maar bleven de Eindhovenaren loeren op de counter. Zo kwam de uitploeg er af en toe gevaarlijk uit met Sleegers en Brym. De Graafschap wist geen grote kansen te creëren waardoor een tevreden FC Eindhoven met een 0-1 voorsprong de kleedkamer opzocht.

Deze trend zette zich voort aan het begin van de tweede helft. In de 55e minuut lijkt Jort van der Sande de 0-2 binnen te tikken maar hij deed dit vanuit buitenspelpositie. Ook de thuisploeg werd steeds gevaarlijker rond de zestigste minuut met grote kansen voor Sam Hendriks en Giovanni Korte. In de 73e minuut ging de bal weer op de stip door opnieuw een handsbal, maar dit keer aan de andere kant van het veld. De strafschop werd benut door invaller Danzell Gravenberch waardoor de Superboeren op gelijke hoogte kwamen: 1-1.

De Graafschap zette vervolgens de jacht in op de 2-1 en nam steeds meer initiatief. FC Eindhoven kwam er in de slotfase aanvallend niet meer aan te pas. Het eenrichtingsverkeer richting het Eindhovense doel leverde echter geen winnende doelpunt op waardoor de spannende eerste wedstrijd van de play-offs eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Opstellingen en beoordelingen(*):

De Graafschap: Jurjus 6; Lelieveld 8; Fortes 6.5; Van de Pavert 7; Baas 7.5 (78. Hilderink -); Brittijn 6.5; Schuurman 7.5; Neghli 7; Kaandorp 6.5 (66. Onal); Hendriks 6 (66. Gravenberch 6.5); Korte 6.5 (78. Hilderink -).

FC Eindhoven: Bertrams 6.5; Amevor 7.5; Peijnenburg 7.5; Seedorf 7.5; Vermeulen 7.5; Verreth 7.5(88. Racz -); De Keersmaecker 8; Dahlhaus 7 (63. Bogaerts 6.5); Sleegers 7.5 (88. Van Son -); Brym 7; Van der Sande 6.5 (78. Ogenia -).

Man of the Match: Brian de Keersmaecker

*Speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling?