Brobbey in Oranje? "Hij heeft Ajax het kampioenschap bezorgd"

10 mei 2022, 09:52   Bijgewerkt: 10 mei 2022, 10:03

Brian Brobbey tekende tegen AZ wederom voor een belangrijke treffer namens Ajax. De Amsterdammers hopen de spits definitief terug te halen, al zal RB Leipzig hem niet gratis laten gaan. In Voetbalpraat ging het over de toekomst van de sterke spits, waarbij ook het Nederlands elftal ter sprake kwam.

Het was Maarten Wijffels die voor Brobbey een rol op het WK in gedachten had, al is zijn keuze van deze zomer daarbij cruciaal. "Hij moet komend seizoen wekelijks gaan spelen, want hij houdt het nu niet vol. Als hij dat doet, dan gaat hij met het Nederlands elftal mee. Ze zoeken daar een spits die ze kunnen aanspelen." Hij kreeg bijval van tafelgenoten Freek Jansen en Kenneth Perez. "Ik ben flabbergasted dat een speler die een halfjaar niet gevoetbald heeft, zoveel beter is geworden", zei laatstgenoemde.

Ajax of RB Leipzig?

De vraag blijft echter waar de nu gehuurde Brobbey komend seizoen zal spelen. "Hij moet terug naar Leipzig, maar Ajax gaat er natuurlijk wel alles aan doen om hem te halen", weet Jansen. "Het is een absurde situatie. Hij is vorig jaar weggegaan, terwijl hij lekker een paar jaar had kunnen blijven. Nu moet Ajax hem terughalen, maar Leipzig zegt natuurlijk ook: 'daar moet wel een bedrag voor worden neergelegd.'"

Perez ziet het iets genuanceerder. "Toen zaten daar natuurlijk ook salariseisen aan waarvan je als Ajax kunt zeggen: hij is sowieso niet onze eerste spits, dus hier blijft het bij. Dan kan dit gebeuren." Jansen erkende dat. "Ze hebben een jaar lang onderhandeld, het duurde allemaal erg lang. Maar als je ziet hoe belangrijk hij nu is... En dan is hij ook nog een week of zes geblesseerd geweest." Perez: "Hij is het huurgeld dubbel en dwars waard. Hij heeft Ajax het kampioenschap bezorgd", liep hij op het mogelijke kampioensfeest van woensdagavond vooruit.

Lees ook: Verweij geeft update: ''Ajax heeft zich gemeld bij Leipzig'' 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zou er niet raar van opkijken met EEN HEEL Ajaxgilde aan trainersbij het Nederlands elftal

Rieks1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nee hoor dat heeft scheids/var gedaan

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen