Akelige blessure Araújo overstemt belangrijke zege van Barça

10 mei 2022, 23:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Barcelona heeft dinsdagavond met 3-1 gewonnen van Celta de Vigo, maar voor veel blijdschap zorgde dat niet. Dat had alles te maken met een blessure van Ronald Araújo. De verdediger moest met een ambulance het veld verlaten nadat hij en ploeggenoot Gavi met elkaar in botsing kwamen.

De wedstrijd begon nog goed voor de Catalanen, waar Frenkie de Jong en Memphis Depay in de basis mochten starten. De aanvaller kreeg een nieuwe rol van Xavi, als aanvallende middenvelder. Op die plaats toonde hij zijn klasse met de openingstreffer na dertig minuten. Na een geweldige rush van Ousmane Dembéle wist de Nederlander de bal binnen te schuiven. Tien minuten later verdubbelde Pierre-Emerick Aubameyang de voorsprong.

De Gabonese spits groeide uit tot de held van de avond. Drie minuten na rust gooide hij de wedstrijd namelijk in het slot met zijn tweede doelpunt van de avond, de derde van zijn ploeg. In minuut vijftig deed Iago Aspas nog wel iets terug na een fout van doelman Marc-André ter Stegen, maar spannend werd het niet meer. Celta moest kort na de treffer verder met tien man, nadat Jeison Murillo aan de noodrem trok bij de doorgebroken Memphis.

Toen de wedstrijd al gespeeld was, kwam een grote domper voor Barcelona. Gavi en Araújo kwamen in botsing, waarbij de verdediger meteen buiten westen was en de ziekenauto het veld op kwam. Daardoor gingen de gedachten na het laatste fluitsignaal vooral uit naar de mandekker, ondanks de belangrijke zege. Door de driepunter moet nummer drie Sevilla alles winnen om de Catalanen nog te achterhalen op de ranglijst.