Van Gaal tegen Dallinga: "Zoek nog een spits bij Nederlands elftal"

12 mei 2022, 19:17   Bijgewerkt: 12 mei 2022, 19:28

Excelsior-spits Thijs Dallinga heeft donderdagavond een mooie, persoonlijke beloning voor een bijzonder seizoen mogen ontvangen. Uit handen van bondscoach Louis van Gaal kreeg de spits de topscorerstrofee uitgereikt. Daarbij kon de trainer het niet laten om toch Oranje even te noemen. 

Dallinga eindigde de reguliere competitie met liefst 32 treffers, maar toch was de strijd om de topscorerstitel tot de laatste speelronde spannend. Concurrenten Thomas Verheydt (ADO) en Robert Mühren (FC Volendam) eindigden op respectievelijk 30 en 29 treffers.

"Ik had natuurlijk wel een aardige voorsprong opgebouwd, maar op den duur werd het nog aardig spannend. Gelukkig was de marge groot genoeg om hem binnen te halen", zei Dallinga bij het ontvangen van de trofee. Als het goed is, is hij overigens nog niet klaar met scoren. Met Excelsior speelt Dallinga nog play-offs om promotie.

Lees ook: Gelijkspelend Roda morele winnaar na ineenstorting Excelsior

Op het moment dat Dallinga weer van het podium af wilde stappen, werd hij toch nog even op de schouder getikt door de bondscoach. "Ik zoek nog een spits bij het Nederlands elftal, hè", fluisterde hij hem toe. Hoewel dat uiteraard nog ver weg lijkt, is het wel de vraag of de 21-jarige Dallinga deze zomer een stap omhoog kan gaan maken.

Lees ook: Kraaij schudt subtop Eredivisie wakker: "Ik zou het wel aandurven"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zou niet de 1e zijn. Slory werd ook geselecteerd (en speelde 2 wedstrijden) als speler van Excelsior dat precies gepromoveerd was.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen