Chiellini gaat Serie A na jaren verlaten: "Dit heb ik altijd gewild"

17 mei 2022, 21:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Giorgio Chiellini speelt komend weekend zijn laatste wedstrijd in het shirt van Juventus. Toch wil de 37-jarige centrumverdediger niet denken aan stoppen. Hij plakt er zeker nog een seizoen aan vast en gaat waarschijnlijk aan de slag in de Major League Soccer.

Chiellini nam maandagavond alvast afscheid van de fans in het Allianz Stadium. De routinier speelde tegen Lazio zijn laatste thuiswedstrijd. "Het was een weloverwogen beslissing om te stoppen bij Juventus. We hebben een moeilijk jaar gehad, maar ik heb laten zien het niveau nog aan te kunnen. Nu maak ik plaats voor jonge spelers, Juventus moet door", aldus Chiellini in gesprek met Sky Sports.

Zo gaat er na 22 seizoenen op Italiaanse bodem een einde aan het tijdperk Chiellini. De verdediger begon zijn loopbaan bij Livorno, waarmee hij vier seizoenen in de Serie B speelde. Daarna volgde een voetbaljaar in het shirt van Fiorentina. De afgelopen zeventien seizoenen speelde Chiellini bij Juve. "Nu sta ik open voor iets buiten Italië. Dat heb ik altijd gewild. Ik ga snel met mijn familie een beslissing nemen."

De toekomst van Chiellini lijkt sowieso in de Verenigde Staten te liggen. Volgens de bekende transferspecialist Fabrizio Romano is Los Angeles FC zeer geïnteresseerd om de routinier naar het Zuid-Westen van Amerika te halen. Er zou al een aanbieding zijn gedaan. De voorkeur van Chiellini lijkt naar LA te gaan, al lijkt er ook nog belangstelling te zijn van Vancouver Whitecaps en Inter Miami.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen