ADO Den Haag legt Eindhoven over de knie en heeft finale in zicht

17 mei 2022, 21:57   Bijgewerkt: 5 december 2023, 02:59

ADO Den Haag heeft dinsdagavond een nieuwe stap gezet richting een terugkeer naar de Eredivisie. In de halve finale van de nacompetitie waren de Hagenaars met 2-1 te sterk voor FC Eindhoven. Aanstaande zaterdag (16.30 uur) is de return in het Jan Louwers Stadion.

ADO en Eindhoven eindigden als nummers 4 en 3 van de Keuken Kampioen Divisie en kwamen hun eerste ronde van de play-offs zonder veel moeite door. Eindhoven versloeg De Graafschap thuis met 3-1, dat was genoeg na de 1-1 in Doetinchem. ADO rekende twee keer met 2-1 af met NAC Breda, waardoor de club uit De Hofstad ook in de halve finales van de play-offs om promotie/degradatie terechtkwam. Die play-offs wil ADO graag winnen, om zo na een jaar afwezigheid weer terug te keren in de Eredivisie.

Aan de overzijde werd doelman Bertrams dus wel gepasseerd. Bij beide doelpunten van ADO was Bertrams volledig kansloos. Verheydt speelde daarbij de hoofdrol. Eerst legde de bonkige spits tijdens een korte overtalsituatie de bal klaar voor Dhoraso Klas die vernietigend uithaalde met zijn linker. De tweede treffer nam Verheydt zelf voor zijn rekening. De afstand voor een kopbal leek groot toen linksback Boy Kemper de bal voor de goal slingerde, maar Verheydt kopte prachtig en krachtig diagonaal raak via de binnenkant van de paal. Het feest barstte daarna los op de tribunes, terwijl alle overtuiging bij Eindhoven uit het spel verdween.

Dat bleef lange tijd in de tweede helft ook weg. ADO liet Eindhoven het spel maken, maar had niets te vrezen van het team van Rob Penders. Het enige wapenfeit tot het laatste kwartier was een schot van Brym dat eenvoudig te pakken was voor de jarige Damen. Dat Eindhoven vlak voor het Haagse kwartiertje een penalty kreeg, kwam dan ook volledig uit de lucht vallen. Scheidsrechter Jochem Kamphuis kon echter niet anders toen Hervé Matthys invaller Justin Ogenia vloerde.

Opstellingen en beoordelingen*

ADO Den Haag: Alessandro Damen 7, Tyrese Asante 6.5, Jamal Amofa 7, Hervé Matthys 4.5, Boy Kemper 6.5, Gregor Breinburg 6 (74. David Puclin -), Dhoraso Klas 7, Amar Catic 5 (80. Xander Severina -), Sem Steijn 6, Felipe Pires 5.5, Thomas Verheydt 8.

FC Eindhoven: Nigel Bertrams 5, Mawouna Amevor 5, Maarten Peijnenburg 5, Collin Seedorf 6, Valentino Vermeulen 5, Matthias Verreth - (16. Jens van Son 5), Brian de Keersmaecker 5.5, Jasper Dahlhaus 5.5, Charles-Andreas Brym 5.5 (70. Justin Ogenia 6), Jort van der Sande 5.5 (67. Barnabás Rácz 5.5), Joey Sleegers 6.

Man of the Match: Thomas Verheydt

*spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen