Leipzig houdt poot stijf met Brobbey: "Bedrag met dubbele cijfers"

20 mei 2022 – Het is zeker geen uitgemaakte zaak dat Brian Brobbey ook komend seizoen in het shirt van Ajax speelt. De spits wel graag in de Johan Cruijff ArenA blijven, maar staat nog altijd onder contract bij RB Leizpig. Die club laat hem deze zomer niet zomaar vertrekken.

Leipzig houdt poot stijf met Brobbey: "Bedrag met dubbele cijfers"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

"Leipzig is niet van plan om Brobbey heel goedkoop naar Ajax te laten gaan", laat clubwatcher Mike Verweij weten in voetbalpodcast Kick-off van De Telegraaf. "Dat is een bedrag met dubbele cijfers. Dan moet je denken aan iets boven de tien miljoen. Dat is natuurlijk wel een dingetje. Wat wil je als Ajax? Ik denk dat je hem puur als speler en hoe hij zich heeft gemanifesteerd het afgelopen half jaar, dat je hem wel moet kopen."

Brobbey vertrok een jaar geleden transfervrij bij Ajax. Verweij vindt dat het best bijzonder is om hem dan nu al voor miljoenen terug naar Amsterdam te halen. Dat is niet bepaald handig naar buiten toe. "Maar het is wel een heel slecht signaal richting je jeugdopleiding. Omdat je dan zegt dat jongens hun geluk maar ergens anders moeten beproeven. Als het niet lukt, haalt Ajax je dan toch wel terug."

De 20-jarige Brobbey staat nog tot medio 2025 onder contract bij Leipzig. De Amsterdammer verhuisde in de zomer van 2021 naar de Red Bull Arena nadat hij besloot zijn aflopende contract bij Ajax besloot niet te verlengen. In de winterstop keerde hij op huurbasis terug naar de ArenA. In de Eredivisie was hij in elf wedstrijden goed voor zeven doelpunten en een assists. Daarmee had hij een belangrijk aandeel in het kampioenschap.

Reacties

Ajax

gerelateerd