Al-Khelaïfi: "Hij is bang dat de Ligue 1 sterker wordt dan La Liga"

23 mei 2022, 16:01   Bijgewerkt: 23 mei 2022, 16:08

Nasser Al-Khelaïfi heeft Javier Tebas van repliek gediend. De voorzitter van La Liga zette vorige week zijn vraagtekens bij de contractverlenging van Kylian Mbappé bij Paris Saint-Germain en noemde de voorman van de Franse grootmacht 'net zo gevaarlijk als de Super League'.

De uitspraken van Tebas kwamen maandag ter sprake op de persconferentie waar Mbappé tekst en uitleg gaf over zijn besluit om een nieuw contract bij PSG boven een avontuur bij Real Madrid te verkiezen. Al-Khelaïfi nam naast de aanvaller plaats achter het spreekgestoelte. "Misschien is Tebas bang dat de Ligue 1 sterker wordt dan La Liga, die niet meer hetzelfde is als drie of vier jaar geleden", sprak de PSG-voorzitter toen hij werd gevaagd naar een reactie op de uitsprak van Tebas.

Dat er in Spanje veel kritiek klinkt op de verlengde samenwerking tussen PSG en Mbappé, deert Al-Khelaïfi niet. "We hebben Mbappé, hij blijft bij ons en de rest maakt me eerlijk gezegd niet uit ", aldus de voorzitter, die weerspreekt dat geld de belangrijkste drijfveer was voor Mbappé om door te gaan in het Parc des Princes. "Geld is niet het belangrijkste voor Kylian. Er is een club in Spanje die hem veel meer kan betalen dan wij… Kylian heeft gekozen voor het sportieve project."

Hoewel alles er de afgelopen maanden op wees dat Mbappé de overstap naar Real Madrid zou maken, liet hij zich op het laatste moment overhalen om te blijven. "We wisten het niet zeker, maar we geloofden er wel altijd in. Misschien begrijpen jullie nu niet waarom, maar laten zullen jullie begrijpen waarom dit positief is voor de club, de competitie en Frankrijk."

Nieuwe spelers

Hoewel de selectie van PSG uitpuilt van de sterren, zullen er de komende transferzomer nog meer topspelers naar Parijs komen, belooft Al-Khelaïfi. "Ik heb beloofd dat er nieuwe spelers komen als we erin zouden slagen Kylian langer vast te leggen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De Ligue 1 kan zich misschien een beetje gaan meten (nog wat anders dan overtreffen) met La Liga als er nog een stuk of zes van deze miljoenenstrooiers een club overnemen. Tot die tijd is het gewoon een competitie met 19 teams waarvan er af en toe een keer eentje geluk heeft in een jaar dat het bij elkaar gestofzuigerde grote namen groepje bij PSG wel heel erg als los zand bij elkaar hangt. Dus zeg maar dat ze de grote namen echt pas op zo’n late leeftijd hebben ingekocht dat ze allemaal een Ramos 21/22 seizoentje draaien.

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Haha, yeah right. De ploegen onder Paris weten de laatste jaren zelfs zelden van Eredivisie ploegen te winnen in Europees verband.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen