Bosz waarschuwt Feyenoord voor 'narcist' Mourinho: "Hoe zielig ook"

24 mei 2022 – José Mourinho zal vol goede moed op de bank zitten tegen AS Roma. In twee Europese finales nam hij het op tegen een Nederlandse trainer, beide keren won hij. Hij versloeg Louis van Gaal én Peter Bosz. Laatstgenoemde is duidelijk geen fan van de Portugees, die hij omschrijft als 'narcist'.

Bosz waarschuwt Feyenoord voor 'narcist' Mourinho: "Hoe zielig ook"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

In 2017 was Ajax bezig met de laatste training voor de Europa League-finale toen Mourinho en zijn spelers ineens het stadion inkwamen. "Ze kwamen 'even' een kijkje nemen in het stadion. Zelf trainde United er niet, terwijl dat wel verplicht werd gesteld door de UEFA. Maar Mourinho had gezegd dat het onmogelijk was. In Manchester had je eerder die week de terroristische aanslag bij een concert van Ariana Grande, dat had dusdanig veel impact dat ze later waren afgereisd", blikt Bosz terug in het Algemeen Dagblad.

"Zelf niet kunnen trainen, maar wél het stadion verkennen precies op het moment dat de tegenstander daar zijn laatste voorbereiding heeft. Deze man grijpt gewoon álles aan om zijn voordeel te halen. Hoe klein, hoe zielig of hoe schaamteloos ook", vervolgt de trainer, die duidelijk geen fan is van de manieren van de Portugese succescoach. "Mourinho is een narcist. Eén die altijd bezig is met conflicten creëren en theater maken. Het is zíjn manier."

In 2017 werden de Amsterdammers met 2-0 verslagen door Manchester United. Mourinho riep na de wedstrijd dat Bosz 'een typische Nederlandse trainer' is. "Mourinho liet United elke bal lang geven op Marouane Fellaini, ja, klopt. Maar dat wisten wij vooraf echt wel hoor. Nee, kijk de wedstrijd nou gewoon eens objectief terug: kansen heeft United op die manier niet gecreëerd. De 1-0 viel uit een ingooi voor ons, waarbij we zélf de bal weggeven. De 2-0 viel uit een corner", besluit Bosz, de huidige trainer van Olympique Lyon.

Reacties

Ajax

gerelateerd