PSV wacht nog steeds op Gözübüyük-verklaring: "Dat is niet goed"

24 mei 2022 – PSV en Ajax gingen lang nek-aan-nek in de titelstrijd, tot de Eindhovenaren na een omstreden strafschop punten verspeelden tegen Feyenoord. Arbiter Serdar Gözübüyük heeft na die beruchte penalty nog niets van zich laten horen. De club wilde graag een verklaring van de leidsman, aangezien de voetbalbond via een statement naar buiten bracht dat er een verkeerde beslissing was genomen.

PSV wacht nog steeds op Gözübüyük-verklaring: "Dat is niet goed"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

"Uiteindelijk heeft een woordvoerder van de KNVB iets gezegd, maar wat nu de reden was om dit te doen? Ik weet het nog steeds niet. We hebben de scheidsrechter na de wedstrijd al gevraagd om de zaak toe te lichten. Dat is niet gebeurd", laat technisch directeur John de Jong van PSV weten aan het Eindhovens Dagblad. "Tot op de dag van vandaag weten we nog steeds niet waarom hij nou eigenlijk tot een penalty besloten heeft."

Het cadeautje werd uitgepakt door Cyriel Dessers, waardoor PSV en Feyenoord met een gelijkspel van het veld stapten. Op diezelfde dag speelde Ajax gelijk tegen AZ, waardoor de Eindhovenaren een goede kans hadden om de druk op de Amsterdammers op te voeren. "Dat de arbiter zijn fout niet heeft toegelicht, is niet goed", aldus De Jong. "Hij had uitleg moeten geven aan onze supporters. In de functies waarin wij zitten, moet je weleens uitleg geven over verkeerde keuzes en pijn lijden. Dat hoort erbij."

Desondanks wil de beleidsbepaler niet zeggen dat de Eindhovenaren bestolen zijn van de titel, De Jong deelt de complimenten uit aan Ajax. "Als je na 34 wedstrijden bovenaan staat, ben je wel terecht kampioen. Dat wil ik ook gezegd hebben."

Reacties

Feyenoord

gerelateerd