Bizar: CL-ticket Liverpool-speler Robertson werd geweigerd

29 mei 2022 – Liverpool-verdediger Andy Robertson heeft zijn woede geuit over de organisatie rond de Champions League-finale. De voetballer had kaarten van zijn club gekregen voor de rest van zijn gezin en vrienden en hoewel zij die tickets mee hadden naar Parijs, kwamen ze in de problemen rond het stadion.

Bizar: CL-ticket Liverpool-speler Robertson werd geweigerd

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Een vriend van mijn werd geweigerd om het stadion in te mogen, omdat zijn ticket vals zou zijn. Ik kan je garanderen dat het onzin is, want ik had de karaten geregeld", vertelde een boze Robertson na de wedstrijd tegenover Sky Sports. "De organisatie van de finale was duidelijk niet goed, ondanks dat ze pas kort wisten dat ze de finale moesten organiseren." Daarbij doelde hij ook op het traangas dat gespoten zou worden, op soms onverwachte momenten (zie ook onder).

"Traangas gebruiken voor supporters dat is voor mij onaanvaardbaar. Dat is verschrikkelijk voor onze supporters en ook de families die dat meegemaakt hebben. De Champions League-finale bijwonen zou heel leuk en zelfs een feestje moeten zijn, maar dat was het ditmaal zeker niet", oordeelde Robertson, die met Liverpool uiteindelijk met 0-1 verloor van Real Madrid.

Lees ook: Westerveld en familie Kuyt stonden midden chaos: "Pepperspray"

Champions League-finale onrustig
Het was zeker niet de enige kritiek die er was op de organisatie door de UEFA, waarbij rond de finale pepperspray en traangas ingezet zou zijn. Diverse supportersverenigingen uit zowel het Liverpool- als ook Real Madrid-kamp waren zeer kritisch op de UEFA. "Ik ga nooit meer naar een Europees duel in Frankrijk", brieste bijvoorbeeld Ted Morris, de voorzitter van de supportersvereniging voor gehandicapten van Liverpool.


Reacties

Eredivisie

gerelateerd