KNVB onderzoekt rellen in Den Haag: 'Dit is puur wangedrag'

30 mei 2022, 17:06

De KNVB gaat een onafhankelijke aanklager inzetten om onderzoek te doen naar de ongeregeldheden van zondagavond in Den Haag. Excelsior wist na strafschoppen te winnen van ADO, waarna het compleet uit de hand liep. Supporters bestormden het veld en zochten de confrontatie met de uitfans.

De supporters van ADO Den Haag bestookten het uitvak met vuurwerk, reclameborden en andere voorwerpen. De Mobiele Eenheid moest eraan te pas komen om de orde in het Cars Jeans Stadion te herstellen. Ook buiten het stadion liep het compleet uit de hand en raakten hooligans slaags met de politie. Enkele agenten raakten lichtgewond.

Lees ook: ADO reageert op dramatische middag: 'We schamen ons diep'

'Dit is een verschrikkelijke manier om het seizoen af te sluiten en het werpt een donkere schaduw over een spannende ontknoping', schrijft de KNVB in een statement over de rellen in Den Haag. 'Het is puur wangedrag. Dit zijn geen supporters, maar mensen die de club en het voetbal schaden.'

Uit het onderzoek moet gaan blijken of ADO zelf schuldig was aan alle wanordelijkheden. Als dat het geval is, ligt een straf voor de Hagenaars voor de hand.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen