'FC Groningen shopt weer bij Ajax en haalt talent Van Gelderen op'

2 juni 2022 – Liam van Gelderen maakt de overstap van Ajax naar FC Groningen. Dat melden verschillende media, waaronder De Telegraaf en Voetbal International, althans. Van Gelderen vierde in het afgelopen seizoen zijn debuut in de hoofdmacht van de Amsterdammers, maar dat krijgt (voorlopig) geen vervolg. FC Groningen telt naar verluidt 450 duizend euro neer voor de komst van de talentvolle verdediger.

'FC Groningen shopt weer bij Ajax en haalt talent Van Gelderen op'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De verdediging van Ajax stond in het afgelopen seizoen lang als een huis, maar door veel blessureleed kreeg ze in de laatste competitieweken toch wat meer treffers om de oren dan gebruikelijk. Door de absentie van een aantal vaste krachten maakte Van Gelderen zijn entree in de hoofdmacht. De 21-jarige verdediger speelde in het voorbije seizoen voornamelijk zijn wedstrijden voor Jong Ajax, maar verscheen op 23 april voor het eerst binnen de lijnen in de Eredivisie. Van Gelderen speelde ruim een helft mee tegen NEC. Op de laatste speeldag mocht hij in de uitwedstrijd tegen Vitesse ook nog even invallen. 

Maar daar blijft het dus voorlopig bij wat betreft optredens in Ajax 1. Van Gelderen was in Amsterdam in het bezit van een contract tot medio 2023. De verdediger stond volgens De Telegraaf in de belangstelling van meerdere clubs, maar kiest dus voor een overstap naar FC Groningen, waar hij zijn handtekening gaat zetten onder een vierjarige verbintenis. Ajax bedingt naar verluidt een doorverkooppercentage van liefst twintig procent. Van Gelderen kwam uiteindelijk tot twee wedstrijden in de hoofdmacht. Voor Jong Ajax kwam hij daarentegen 58 keer in actie. Hij scoorde tweemaal voor de beloften en verzorgde evenveel assists. 

FC Groningen doet de afgelopen jaren veelvuldig zaken met Ajax. De Trots van het Noorden haalde in het recente verleden ook al Kaj Sierhuis, Deyovaisio Zeefuik, Azor Matusiwa, Neraysho Kasanwirjo en Norden Musampa weg uit de hoofdstad. Musampa is evenals Van Gelderen een aanwinst voor volgend seizoen. 

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Ajax

gerelateerd