Vertonghen wél gemotiveerd voor duel met 'topland' Nederland

2 juni 2022, 17:41

Waar Kevin De Bruyne niet bepaald uitkijkt naar de Nations League-wedstrijden die de afsluiter van het voetbalseizoen vormen, is Jan Vertonghen een stuk positiever over de landencompetitie. De Belgische verdediger kijkt met name uit naar de ontmoeting met het Nederlands elftal, die vrijdagavond op het programma staat.

"We openen meteen tegen de moeilijkste tegenstander. Het is een thuiswedstrijd tegen een topland, dus dat zijn de mooiste wedstrijden", wordt Vertonghen geciteerd door Het Nieuwsblad. "Natuurlijk willen we van elkaar winnen, maar het gaat er gelukkig gemoedelijk aan toe tussen de supporters. Qua beleving is het iets rustiger aan de zijkant dan andere derby's die ik al gespeeld heb."

Vertonghen komt vrijdag een hoop oude bekenden tegen. "Wij kennen elkaar allemaal, ik heb ook met veel jongens van de Nederlandse kern gespeeld, en zij willen natuurlijk van ons winnen. De verhoudingen tussen Nederland en België zijn de laatste tien jaar veranderd", doelt de verdediger op het feit dat België tegenwoordiger hoger op de FIFA-wereldranglijst staat dan Oranje.

De Bruyne noemde de Nations League-wedstrijden deze week 'onbelangrijk', maar Vertonghen denkt daar anders over. "Ik zie het anders dan Kevin omdat ik het anders voel", stelt de verdediger van Benfica, die in het verleden uitkwam voor Ajax en Tottenham Hotspur. "Hij heeft een lang seizoen gespeeld, en er wordt ook veel van hem gevraagd bij City, dus ik volg hem. Maar ik zie dit wel gewoon als een prijs en ik wil die op mijn palmares zetten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen