'Naïef' Wales baalt: "Maar weten nu wat we op het WK moeten doen"

9 juni 2022, 10:08

Bij Wales is de late winnende treffer van Wout Weghorst hard aangekomen. De thuisploeg dacht in extra tijd toch nog een punt binnen te slepen, maar zag de Oranje-spits daar ná de late gelijkmaker alsnog een stokje voor steken. Bondscoach Rob Page zag het na afloop in ieder geval als een wijze les richting het WK, waar zijn ploeg zich deze week voor kwalificeerde.

"Ik ben teleurgesteld dat we er geen gelijkspel uit hebben gehaald", begon Page tegenover S4C. "Het was een geweldige kans, maar we waren te naïef om de wedstrijd uit te spelen. Dat is een waardevolle les. We waren niet slim genoeg om een resultaat te halen."

Daar voegde de bondscoach onmiddellijk aan toe dat Wales zonder de ervaren krachten op het veld stond. "Wat we meenemen van deze avond is dat jonge spelers leren van hun fouten en weten dat ze volgende keer meedogenlozer moeten zijn. Dat was teleurstellend, maar ik kan de spelers niet de schuld geven. Ik ben erg trots op wat ze hebben laten zien tegen een zeer sterk Nederland."

Bale

Hoewel Page het vooral over een les voor de jongere spelers had, zag de ingevallen sterspeler Gareth Bale het ook zo. "Het doet pijn om na de gelijkmaker alsnog een doelpunt tegen te krijgen, maar we moeten leren hoe we wedstrijden over de streep trekken. We moeten van deze ervaring leren. Als dit op het WK gebeurt, weten we nu wat we moeten doen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen