Chelsea zwaait ex-Vitessenaren uit; sterkhouder richting Barça

10 juni 2022, 23:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Chelsea heeft vrijdag afscheid genomen van vier spelers uit de hoofdmacht. Andreas Christensen, Danny Drinkwater, Charly Musonda en Jake Clarke-Salter zijn na de zomer niet meer te bewonderen in het shirt van de Londenaren. Musonda en Clarke-Salter speelden in het verleden bij Vitesse.

Het vertrek van Christensen zal op Stamford Bridge zwaar vallen. De international van Denemarken vertrekt na tien jaar bij Chelsea transfervrij en tekent naar alle waarschijnlijkheid snel een contract bij FC Barcelona. Christensen is na Antonio Rüdiger de tweede centrumverdediger van Chelsea die vertrekt. Rüdiger tekende onlangs al een contract bij Real Madrid.

Musonda en Clarke-Salter maakte op hun beurt minder vaak deel uit van het eerste elftal. Musonda (25) werd vooral verhuurd en speelde uiteindelijk zeven wedstrijden voor Chelsea. Tussen 2018 en 2020 was hij tijdelijk actief bij Vitesse, maar een zware blessure zorgde voor weinig speelminuten. Clarke-Salter kwam slechts een keer in actie namens The Blues, maar was in Arnhem wel een basisklant.

De 32-jarige Drinkwater vertrekt na een teleurstellende periode ook uit Londen. Hij werd in de zomer van 2017 voor een kleine veertig miljoen euro overgenomen van Leicester City en kon nooit overtuigen bij Chelsea. Hij werd verhuurd aan Burnley, Aston Villa, Kasimpasa en Reading. Nu zijn beide partijen definitief van elkaar verlost en is het tijd voor een nieuwe avontuur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen