Van Gaal waarschuwt Danjuma en noemt Bergwijn 'godsgeschenk'

12 juni 2022, 13:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Louis van Gaal heeft een waarschuwing afgegeven aan Arnaut Danjuma. De buitenspeler ontbreekt deze interlandperiode vanwege een blessure, maar begint daardoor wel weer onderaan de ladder. Voor Cody Gakpo had de bondscoach juist wél mooie woorden over.

De PSV'er viel in voor Davy Klaassen als middenvelder, maar kwam verrassend vaak aan de rechterkant uit. Dat is de flank waarop de buitenspeler liever niet wil spelen en dus was Van Gaal verbaasd, vertelt hij tegenover Voetbal International. "Hij was eigenlijk de 10. Memphis had even gedacht dat hij de 10 mocht spelen, maar dat heb ik snel gecorrigeerd. Gakpo kwam op rechts uit en had daar een paar fantastische acties", zag Van Gaal.

De coach sprak van een goede invalbeurt van Gakpo, maar vindt het wel een probleem dat vrijwel alle aanvallers liever aan de linkerkant willen spelen. "Toen heb ik gezegd dat het niet gaat. Het is een godsgeschenk dat Bergwijn, toen ik hem alsnog heb opgeroepen omdat Donyell Malen geblesseerd raakte, het zo goed deed. Maar na zeventig minuten wordt het echt minder, hij heeft nog niet die wedstrijdhardheid. Ik hoop maar dat hij van club gaat veranderen, want bij Tottenham zal hij niet zoveel kansen krijgen."

Lees ookMemphis grijpt negatief record in het Nederlands elftal

Voor Danjuma was het perspectief wat minder, want in hem ziet Van Gaal geen echte buitenspeler. "Danjuma zou het kunnen, maar die heeft een half jaar in de spits gespeeld bij Villarreal. En hij wil ook aan de linkerkant spelen", benadrukte de bondscoach. "Als je geblesseerd raakt, ga je weer onderop. Het is niet zo dat je geselecteerd blijft worden omdat je één keer gescoord hebt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen