Opvallend gerucht: AS Roma droomt stiekem van komst Ronaldo

17 juni 2022, 10:19   Bijgewerkt: 17 juni 2022, 10:48

In de Italiaanse media is een zeer bijzonder transfergerucht opgedoken. AS Roma zou naar verluidt namelijk stiekem hopen de nieuwe club van Cristiano Ronaldo te worden. De club wil toeslaan wanneer blijkt dat er voor Ronaldo geen plek is weggelegd in het nieuwe Manchester United van Erik ten Hag.

Het Italiaanse La Repubblica voorspelde dat Ronaldo deze zomer mogelijk op zoek gaat naar een nieuwe club. Hoewel zowel Ten Hag als de Portugees zelf de wil om met elkaar samen te werken heeft uitgesproken, bestaan er volgens het medium twijfels over of hij wel in de tactische aanpak van de voormalig Ajax-trainer past. Ronaldo ligt wel nog een jaar vast in Manchester.

Mocht hij echter toch vertrekken, dan is het nog maar de vraag of er bij een van de absolute grootmachten in Europa nog wel plek is voor de 37-jarige aanvaller. Dat is waar AS Roma van zou willen profiteren. In de Italiaanse hoofdstad kan de Portugees herenigd worden met landgenoot en oude bekende José Mourinho. Na het winnen van de eerste Europese prijs sinds 1961 - de Conference League ten koste van Feyenoord - zou Ronaldo Roma moeten helpen om de komende jaren meer succes te boeken. 

Sporting

De goede relatie met zaakwaarnemer Jorge Mendes zou in het voordeel spreken van AS Roma. De club hoopt dat de belastingvoordelen die de Italiaanse hoofdstad biedt, hem kunnen verleiden. Daar staat echter tegenover dat de nummer zes van Italië er financieel minder goed voor staat. Mocht het daardoor niet lukken om Ronaldo binnen te halen, dan zou ook zijn oude club Sporting een optie kunnen zijn voor de Portugees. In tegenstelling tot Manchester United en AS Roma kan de nummer twee van Portugal hem wél Champions League-voetbal bieden. 

Vooralsnog gaat het uiteraard nog om vage geruchten. Ten Hag zelf sprak uit wel degelijk met Ronaldo samen te willen werken. Ronaldo zelf liet zich op zijn beurt lovend uit over de nieuwe trainer. "Ik weet dat hij fantastisch werk heeft geleverd bij Ajax en dat hij een ervaren coach is. Ik wens hem het allerbeste hier en hoop dat we volgend seizoen samen prijzen kunnen pakken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Marc
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ronaldo kan de tadic rol prima invullen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen