Ajax mondeling akkoord met 'pareltje van de jeugdopleiding'

20 juni 2022, 08:52

Ajax staat op het punt Naci Ünüvar langer aan zich te binden, zo weet De Telegraaf maandagmorgen op basis van bronnen binnen de club te melden. De Amsterdammers hebben een mondeling akkoord bereikt met de negentienjarige aanvaller. Het contract van Ünüvar wordt opengebroken, opgewaardeerd en verlengd tot de zomer van 2026.

Het huidige contract van Ünüvar loopt volgend jaar zomer af. De tiener geldt al jaren als een van de grootste talenten van Ajax, maar tot een doorbraak in het eerste elftal is het nog niet gekomen. Erik ten Hag deed de voorbije jaren slechts een aantal keer een beroep op Ünüvar, die verdeeld over de seizoenen 2019/20 en 2021/22 drie keer in KNVB Beker mocht opdraven. Bij zijn officiële debuut scoorde hij direct.

'Het pareltje van de jeugdopleiding', zoals Ünüvar door De Telegraaf wordt genoemd, heeft de afgelopen jaren vooral ervaring opgedaan bij Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. In 72 wedstrijden op het tweede niveau was de technisch begaafde aanvaller goed voor 24 doelpunten en 18 assists. Het afgelopen seizoen was verreweg zijn meest productieve seizoen tot dusver. Namens de Amsterdamse beloften was hij toen goed voor zestien doelpunten en twaalf assists in 33 competitiewedstrijden.

Nog geen echte kans

Hoewel Ünüvar bij Jong Ajax liet zien klaar te zijn de volgende stap in zijn carrière te zetten, kreeg hij van Ten Hag nauwelijks kansen. "Naci is op de goede weg, maar nog niet op de weg dat hij het verschil voor ons kan maken", zo gaf de nieuwe trainer van Manchester United in maart aan. Ten Hag gaf destijds Zakaria Labyad de voorkeur in de selectie.

Ünüvar gaf toentertijd te kennen dat hij hoopt zo snel mogelijk zijn doorbraak in de hoofdmacht te maken. "Het is aan mij de taak om met mijn prestaties bij Jong Ajax op de deur te blijven kloppen. Dat gaat goed nu en is het enige dat ik zelf in de hand heb. Daar doe ik, zowel binnen als buiten het veld, dag in, dag uit alles voor. Ik voel me fit, speel veel wedstrijden en mijn rendement gaat omhoog", zei hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen