Benítez liet Paris Saint-Germain schieten: "PSV kan mij helpen"

25 juni 2022, 19:30

Walter Benítez heeft zijn eerste officieuze minuten als speler van PSV achter de rug. De nieuwe doelman van de Eindhovenaren speelde een helft tegen het Duitse Blau-Weiß Lohne. Na de wedstrijd stond de sluitpost de pers te woord en verklaarde hij zijn keuze voor PSV.

De 29-jarige Benítez had door zijn transfervrije status ook de keuze om naar Paris Saint-Germain te gaan. Hij liet de grootmacht uit Parijs echter links liggen voor PSV. "Het klopt dat er interesse was", werd Benítez geciteerd door Voetbal International. "Maar het is mijn doel om zoveel mogelijk wedstrijden te spelen, om dat nummer steeds verder te laten groeien. Mijn ontwikkeling is voor mij het belangrijkste. Ik kreeg direct een goed gevoel bij PSV en daarom ben ik nu hier."

Na avonturen bij het Argentijnse Quilmes AC en OGC Nice uit Frankrijk volgt nu dus PSV, waar hij een contract tot medio 2025 heeft getekend. Benítez hoopt dan ook dat hij successen kan boeken in het Philips Stadion. "Dit is een grote club, met veel geschiedenis, die ook successen heeft geboekt. Ik denk dat PSV mij kan helpen bij mijn eigen carrière, om zo ver mogelijk te komen. Het is de bedoeling om hier prijzen te gaan pakken."

Met Benítez onder de lat kende PSV zaterdagmiddag geen enkele moeite om Blau-Weiß Lohne over de knie te leggen. De thuisploeg won achter gesloten deuren met 6-0 van de bezoekers uit Duitsland. Na afloop ging het ook nog even over andere nieuwelingen. PSV hoopt nog altijd op de komst van Luuk de Jong en ook Xavi Simons wordt genoemd in Eindhoven. Ruud van Nistelrooij liet na afloop echter weinig los over de talentvolle middenvelder van PSG.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen