Duizelingwekkende afkoopsom Pochettino na akkoord met PSG

30 juni 2022 – Het heeft meer dan een maand geduurd, maar er lijkt dan toch echt duidelijkheid over de toekomst van Mauricio Pochettino (50) als manager van Paris Saint-Germain. De Franse topclub heeft naar verluidt namelijk een akkoord bereikt met de Argentijn over de ontbinding van zijn nog eenjarige contract. De ontslagvergoeding bedraagt liefst tien miljoen euro.

Duizelingwekkende afkoopsom Pochettino na akkoord met PSG

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat schrijft het Franse L'Équipe althans, dat zeer binnenkort het officiële vertrekbericht van PSG verwacht. De afkoopsom van Pochettino is enorm hoog, zeker gezien het feit dat zijn contract nog maar doorliep tot en met de zomer van 2023. Al had de oefenmeester nog veel meer geld overgehouden als hij het komende seizoen had mogen blijven zitten. Niet alleen van Poch neemt men afscheid, maar van de hele technische staf van de Franse topclub.

Het is ook al veel langer bekend wie de nieuwe trainer wordt, want Christophe Galtier is reeds vertrokken bij OGC Nice om de nieuwe coach in Parijs te worden, met Luis Campos als de technische man achter zich. Pochettino zou op 10 juni (!) al officieel hebben gehoord dat hij moest vertrekken, maar de onderhandelingen over de oprotpremie verliepen erg moeizaam. De afkoopsom van de nieuwe coach Galtier bij OGC Nice kostte ook enkele miljoenen, waardoor het opnieuw een peperdure trainerswissel is. Pochettino's voorganger Thomas Tuchel zou overigens met zes miljoen zijn weggestuurd. 

Lees ookUitgefloten Neymar geeft duidelijk signaal af aan supporters

PSG haalt Vitinha
Niet alleen het vertrek van Pochettino en de komst van Galtier zal snel wereldkundig worden gemaakt door PSG, ook het aantrekken van Vitinha gebeurt spoedig. Hij komt voor veertig miljoen euro over van FC Porto en is de eerste aanwinst in het nieuwe tijdperk van PSG, zo weet transferspecialist Fabrizio Romano donderdag. Ook Renato Sanches staat hoog op het wensenlijstje van Campos en consorten.

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd