Waarom PSV 'gewoon' zaken doet met Russische club voor Til

4 juli 2022 – PSV vindt dat het met het aantrekken van Guus Til niets heeft gedaan waarmee het buiten de lijntjes heeft gekleurd. De Eindhovense topclub maakte een bedrag van rond de vier miljoen euro over naar Spartak Moskou, terwijl de Russische clubs vanwege de oorlog juist worden getroffen door harde sancties.

Waarom PSV 'gewoon' zaken doet met Russische club voor Til

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

PSV vindt het te verklaren dat het een transfersom heeft overgemaakt naar de Russische club. "Natuurlijk snappen wij die discussie en gaan we die ook niet uit de weg", laat een woordvoerder van de club weten aan Voetbal International. "Maar we hebben onze afwegingen zorgvuldig gemaakt en om meerdere redenen besloten het op deze manier toch zo te doen."

De topclub houdt zich naar eigen zeggen gewoon aan de regels. "Spartak Moskou en de eigenaren staan niet op de sanctielijst van de Europese Unie. Daarnaast geeft de FIFA aan dat als je voetballers uit Rusland en Oekraïne aan het voetballen kan krijgen, clubs dat niet moeten laten. En wellicht het belangrijkst, is het belang van Guus Til zelf. Die is ontzettend blij dat hij nu bij PSV zit."

De aanvallende middenvelder gaf in gesprek met de clubwebsite aan vooral toe te zijn aan stabiliteit, waar hij bij PSV op kon rekenen. De topclub heeft hem met een vierjarig contract aan zich weten te binden.

Lees ook: Guus Til verklaart keuze voor PSV: "Alles straalt klasse uit"

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

PSV

gerelateerd