Teze eerlijk over Van Gaal-uitspraken: "Ik vind het ook hard"

8 juli 2022, 13:48   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Jordan Teze sloot afgelopen seizoen af met mooie mijlpalen: hij mocht debuteren bij het Nederlands elftal. In totaal kwam hij in drie van de vier interlands in actie. Daarin maakte hij een ietwat onzekere indruk. De verdediger is eerlijk: een wedstrijd voor Oranje spelen is iets heel anders dan een duel met PSV.

"Deze jongen kan veel beter, maar er zit stress op. Het Oranjeshirt weegt zwaar. Teze is daarvan een duidelijk voorbeeld", liet Louis van Gaal weten na de Nations League-wedstrijden. De verdediger kan zich wel in de woorden van de bondscoach vinden, vertelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ja, het klopt wel. Ik vond het wennen. Je vertegenwoordigt bij Oranje een heel land, met de beste 25 voetballers van Nederland. Dat voelde anders dan spelen voor een club."

Dat Van Gaal hem als negatief voorbeeld gebruikte, is voor Teze geen enkel probleem. "Voor mensen kan het hard overkomen wat Van Gaal zegt, ik vind het ook hard, maar uiteindelijk is het wel beter. Ik vind Van Gaal een goede trainer en het is fijn hoe duidelijk hij is. Je weet bij hem precies hoe hij over bepaalde zaken denkt", aldus de verdediger, die dankbaar is voor de kans die hij heeft gekregen bij de nationale ploeg. Het waren zestien leerzame dagen, stelt hij. "Het is het hoogste niveau, alles gaat nog sneller dan in de eredivisie."

De verdediger hoopt dat hij er tijdens het wereldkampioenschap in Qatar bij is. Om bij de selectie te zitten is het belangrijk dat hij wekelijks minuten maakt bij PSV.  "Het is aan mij om te bewijzen dat ik erbij hoor. Ik probeer er steeds beter in te komen en ik heb er vertrouwen in dat het uiteindelijk ook in Oranje gaat lukken", aldus Teze.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen